• index

         • anunturi

         • sfaturi

         • scrisori de dragoste

         • poezii

         • povestea mea

         • afrodisiac

         • concurslogin
pass
Nou indragostit?!
click aici

o cina de vis retete de dragoste secrete "picante" bun de la voi

 

O cina de vis


Pentru ca o cina romantica sa fie perfecta, primele "ingrediente", cele de baza, tin de decorarea mesei: o fata de masa frumoasa, tacamuri de argint, pahare de cristal si nelipsitele lumanari. Sigur, o sa spuneti: "Toate-s noi si vechi sunt toate". Sinonimul negrului in vestimentatie: intotdeauna la moda, intotdeauna elegant, vesnic nemuritor.

In ceea ce priveste fata de masa, ea poate fi simpla, de orice culoare sau combinatii de culori care sa se asorteze cu designul farfuriilor.
 
Pe o masa rotunda se poarta 2 fete de masa (detaliu aproape obligatoriu in Franta): una foarte lunga care acopera in intregime inaltimea mesei si una mai scurta, de obicei imprimata.
 
Pe o masa patrata sau dreptunghiulara se poarta fete de masa inguste care au o terminatie in colturi,sau clasica si care se pun perpendicular pe latura lunga a mesei, exact cat sa incapa un "tete a tete".

 
Daca vrei sa renunti la clasicele lumanari inconjurate de petale de trandafiri sau mici flori aranjate pe masa, schimba stilul si cumpara lumanari din gel parfumat in care sunt scufundate flori (trandafiri sau flori de camp) sau fructe (citrice) . Sunt exotice si de mult bun gust. Florile sau fructele pot fi naturale, mentinute proaspete prin metode speciale, sau din matase, lucrate de designeri francezi. Vasul este din sticla transparenta, iar pe masura ce gelul arde si se consuma poate fi reincarcat cu altul de rezerva. Ai mai multe avantaje: castigi spatiu pe masa, originalitate, si ai posibilitatea de reincarcare a lumanarii cu gel. Ca sa nu mai vorbim de parfumul placut!

Serviciul de masa si tacamurile nu le poti schimba prea des, asa ca fetele de masa sunt cele care iti pot aduce o schimbare imediata de decor. Iti propun fetele de masa jacquard, tipic frantuzesti, rafinate, intr-o combinatie incredibila de culori.
 
Cu bani putini sau in timp scurt, poti sa faci o cosmetizare rapida a unei mese aranjate clasic, simplu, fara pretentii. Solutia? Cumpara servetele din hartie imprimata cu modele pe diverse teme si deodata masa simpla si anosta va deveni una chic. Din aceeasi colectie de servetele poti gasi si un "table runner" (se pune pe mijlocul mesei, de-a lungul acesteia) dintr-o hartie speciala, poroasa si putin transparenta care se pune peste fata de masa obisnuita (de obicei alba). Efectul va fi unul nesperat. Incearca! Fii originala!