• index

         • anunturi

         • sfaturi

         • scrisori de dragoste

         • poezii

         • povestea mea

         • afrodisiac

         • concurs


login
pass
Nou indragostit?!
click aici

umor jocuri zodiac test psihologic ghiceste in carti !

CARACTERIZAREA ZODIILOR
Berbec:
Fie barbat fie femeie, nativul din Berbec se daruieste in intregime in iubire, partea fizica a dragostei fiind pentru acesta foarte importanta. In relatiile sale amoroase este un pasional, dar de indata ce are indoieli trece la extrema raceala. Nu cunoaste cale de compromis.
Compatibilitati:
Berbecul in relatie cu alt Berbec, este activ, combativ si nu lipsit de idealism. Berbecul se intelege bine cu Leul, Sagetatorul, Varsatorul si cu Gemenii. Nu se impaca cu: Balanta, Racul Si Capricornul si este absolut neutru cu Taurul, Fecioara, Scorpionul si Pestii.
Berbecul in relatie cu Taurul, este o asociere neutra, fara implicatii spectaculoase.
Relatia Berbecului cu Gemenii, se caracterizeaza printr-o armonie absoluta.
Relatia Berbecului cu Racul nu este armonioasa.
Relatia Berbecului cu Leul, Combinatia este excelenta. Se manifesta entuziast, este animata, plina de evenimente. Relatia este productiva, Leul solicitandu-te sa dai tot ce e mai bun din tine. Vei avea parte de multe schimbari, vei avea parte de afectiune si de copii.
Berbecul cu Fecioara : O relatie cu un Berbec iti tulbura spiritul, dar este si stimulatoare. Cu el trebuie sa fii mereu in garda, sa te controlezi. Berbecul iti stimuleaza gustul pentru mister, studii si calatorii. Uneori insa, fiind prea stimulator, devine obositor. In concluzie, relatia cu un Berbec este neutra, cu el trebuie sa incerci a fi mai retinut(a).
Berbecul cu Balanta: Unirea Balantei cu un Berbec are drept carcteristica cazul extremelor care se atrag, gentiletea Balantei acordandu-se cu agresivitatea Berbecului. Unirea cu el nu este, insa, lipsita de obstacole. Tu doresti echilibru, pace, armonie, el vrea sa conduca. Traiesti alaturi de el, dar obosesti si vor incepe momentele de reale tensiuni, te vei simti frustrat. Atractia dintre cele doua semne este insa una spontana, capabila sa depaseasca obstacolele, ambii fiind dotati cu o deosebita maturitate psihica. Veti alcatui un camin agreabil.
Berbec cu Scorpion, Pentru Berbeci, Scorpionii nu sunt potriviti, acestia avand o inclinatie spre intriga. Nu se potrivesc in plan sentimental, dar au bune relatii in plan financiar.
Berbec cu Sagetator: Este atras de Berbec, acesta influentandu-i si stimulandu-i aptitudinile creatoare, planeta dominanta a Sagetatorului si planeta dominanta a Berbecului, respectiv Jupiter si Marte, favorizand activitatile sociale si munca. Cu el, cu Berbecul, Sagetatorul poate fi implinit in toate planurile: fizic, mental si afectiv. Nu sunt excluse nici unele necazuri si tensiuni, dar odata ce “zarurile au fost aruncate”, nu te mai poti opri.
Berbec cu Capricorn, Capricornul e un semn care aduce o inviorare in plan intim si, totodata, un partener benefic pentru cariera ta. In viata ta va aduce o stralucire deosebita, fiind stimulativ si in planul ascensiunii sociale.
Berbec cu Varsator : Varsator cu Berbec se pot intelege bine, cu conditia ca Berbecul impulsiv sa nu incalce, fara consimtamantul celuilalt, teritoriul acestuia, Varsatorul fiind – se stie – mare iubitor de libertate. In ceea ce priveste relalatia in plan erotic, aceasta este foarte buna, amandoi fiind inzestrati cu multa fantezie. In relatia cu Varsatorul cel puternic atras de catre el este Berbecul.
Berbec cu Pesti, Cu ei Berbecul se evidentiaza, descoperindu-si noi valente. Raporturile in anumite planuri sunt extrem de dificile, contradictiile fiind inerente. Sunt insa explicabile, deoarece Pesii sunt un semn de apa, iar Berbecii de foc. Pestii, insa, stimuleaza dorinta de a invata, de a face studii. In consecinta, in acest plan, Pestii sunt buni pentru Berbec, echilibrandu-i.

Taur:
Barbatul Taur este senzual si dotat cu o mare capacitate de a iubi. Fiind insa sub influenta lui Mercur (din casa a V-a), care indica analiza, Taurul este mereu constient de ceea ce se intampla in jurul lui, mai ales in momentele de intimitate. Este un lucru nu prea bun, deoarece il impiedica sa se abandoneze cu totul dragostei. Taurul este un perfectionist. Apropierea sa este curata, spune intotdeauna ce gandeste. Este o natura afectuoasa, e loial, ceea ce nu-l impiedica, insa sa se razbune atunci cand are o deceptie in plan sentimental. In ceea ce priveste partenera, Taurul este sensibil la aspectul sau exterior. Este un bun si vesel tovaras. Se poate conta pe ajutorul lui. Are mare nevoie de dovezi de afectiune.
Femeia Taur este capricioasa si doreste sa aiba langa ea un om inteligent. E voluptoasa, iubeste confortul si luxul. Este incantatoare si sexi. Poate fi un aliat, dar si un redutabil dusman.
In general, nativii din aceasta zodie acorda multa importanta securitatii materiale, grijile banesti influentand in mod nefast viata sexuala. Taurul este un posesiv.

Compatibilitati:
Cu un alt Taur, exista tendinte de simpatie.
Are relatii armonioase cu: Pesti, Rac, Fecioara, Capricorn.
Are relatii neutre cu: Taur, Berbec, Gemeni, Balanta, Sagetator.
Nu este in relatii bune cu: Leul, Varsatorul, Scorpionul.

Taur cu un alt Taur: Intre acestia nu pot exista decat relatii de pura simpatie, mult amuzament si nimic altceva.
Taur cu Rac: E o relatie stimulativa, dar nu are perspective de stabilitate prea mari, deoarece Racul incearca sa disciplineze, atingand independenta Taurului. Racul se gandeste mult la viitor, este cu picioarele pe pamant si priveste lucruirle foarte serios. Toate acestea compenseaza tendinta de disciplinare a partenerului si de ingradire a libertatii acestuia.
Taur cu Fecioara: O astfel de relatie are la baza atractia fizica, fiind insa, si dinamizatoare, benefica in ceea ce priveste problemele cu copiii sau in cele legate de creatie. Are mari avantaje in legatura cu un nativ din Fecioara.
Taur cu Pesti: Acestia il ajuta sa se realizeze si poate conta pe prietenia lor. Cu Pestii, timpul va fi marcat prin calatorii, proiecte si speculatii, dar nu si prin realizari concrete. Daca se reuseste a se face distinctie intre dorinte si realizari, unirea cu el va avea succes. Ei vor dirija Taurul catre persoane dinamice si eficiente in plan social.

Gemenii:
Pentru nativii din Gemeni, sexualitatea inseamna echilibru. In consecinta, nativul din Gemeni nu va fi fericit cu un partener cu tendinte de dominare, care doreste numai sa ia, fara sa dea nimic in schimb. Pentru Gemeni relatiile sexuale nu sunt doritedaca nu sunt insotite de afectiune sincera. Pentru ei, sexualitatea este deasupra aventurii. Cere respect, dragoste si tandrete. Teama de a fi vitregit de aceste sentimente il face pe Geaman sa fie mereu in garda, motiv pentru care e foarte greu sa-l faci fericit. Astfel, acestia sunt dinamizati si generosi. Barbatul din Gemeni este un tip alert, plin de energie si vitalitate. Simte nevoia de a cunoaste, studia si descoperi. Cei care il pot intelege pe un Geaman sunt: Varsatorul, Balanta si Gemenii.
Cu o persoana din acelasi semn nativ, legatura este extrem de stimulatoare, totul merge bine. Este multa actiune, ideile devin acte.
Gemenii sun in armonie cu :Berbecul, Leul, Balanta si Varsatorul.
Nu se inteleg pre bine cu: Fecioara si Pestii si sunt in totala opozitie cu Sagetatorul.
Sunt neutri cu: Taurul, Racul Scorpionul si Capricornul.

Gemenii cu Scorpionul: Desi esti foarte tentat sa incerci o experienta cu un Scorpion, datorita inclinatiei ce o ai de a face proiecte mai mari decat posibilitatile de realizare, cu el vei munci mult mai mult. Vei fi intr-o permanenta agitatie si vei obosi inainte de a le pune in aplicare.
Scorpionul este un semn zodiacal alaturi de care vei deveni o persoana gata oricand sa ajute pe cineva la nevoie. El, Scorpionul, are incredere in cei din Gemeni, iar Gemenii au nevoie de Scorpion pentru ca acestia ii determina sa finalizeze ceea ce au inceput.

Gemenii cu Pestii: O unire cu Pestii influenteaza in bine cariera, ambitiile si aspiratiile. Nu e de ignorat insa faptul ca unirea Planetei Neptun (a Pestilor) cu Mercur (a Gemenilor) e menita a crea un climat de confuzie. Pestii se inconjoara de mult mister, provocand o legitima stare de neliniste a Gemenilor. Nu este insa lipsit de importanta faptul ca Pestii vor imbogati substantial natura ta creatoare. Exista, insa, si riscul de a fi deceptionati alaturi de Pesti. Nu te gandi ca vei putea sa domini, caci vei fi in mod cert dezamagit.Pestii vor fi cei care vor conduce. Nu este exclus, insa, ca o data cu trecerea timpului, sa devii extrem de ascultator intr-o relatie cu ei.
Gemenii cu Sagetatorul: Este o uniune menita a atesta, o data in plus, ca extremele se atrag. In aceasta apropiere nu exista jumatati de masura. Ori tot, ori nimic. Cu un Sagetator se stabileste un climat de permanenta. Unirea cu un Sagetator este de bun augur, acesta fiind extrem de stimulativ, ajutandu-te sa-ti atingi scopurile. Cu un Sagetator poti castiga bani. Climatul de seriozitate si responsabilitate pe care acesta reuseste sa-l impuna este nota dominanta a acestui semn zodiacal. Cu un Sagetator vei sti precis incotro te indrepti. O intalnire cu el se finalizeaza cu o asociere, fie ca este vorba de un contract de afaceri sau de o casatorie.
Gemenii cu Capricornul: Daca ai nevoie de echilibru, de bunastare, Capricornul este ceea ce iti trebuie. Asocierea cu el va aduce un plus de disciplina. Desi vor fi probleme de bani, puteti atenua situatia fiind atenti la detalii. O legatura cu el va va ajuta sa va cunoasteti pe voi insiva.
Gemenii cu Varsatorul: O legatura cu un Varsator va va conduce spre activitati intelectuale, spre studiu. Ea va va face mai activ, va va stimula sa va autodepasiti, ajutandu-va sa va schimbati statutul social. Daca insa tineti foarte mult la acumulari, la bani, e cazul sa va indreptati atentia spre alte zodii.
Gemenii cu Berbecul: Geamanul este legat de Berbec mai ales in ceea ce priveste capitolul prietenie si nevoia de speranta. Un Geaman poate fi un sot ideal, mai ales daca se intelege ca acestuia ii place sa conduca, sa fie el seful. Situatie nu usor acceptata, daca se tine cont de faptul ca si Berbecul are idei personale, pe care ii place sa si le afirme. Este de retinut insa faptul ca Berbecul este stimulant si de ajutor.
Gemenii cu Taurul: Taurul atrage Gemenii, desi uneori se teme de ei, deoarece nu sunt prea usor de inteles, de descifrat. O unire este, totusi, de bun augur, daca tratezi lucrurile in general si nu in detaliu. Desi vecini in zodiac, Gemenii si Taurii au insusiri aproape opuse. Taurul e mai conservator, pe cand Gemenii sunt inclinati spre schimbare. Daca sunteti decisi sa faceti concesii, o asemenea unire nu va pune prea mari probleme.
Gemenii cu Racul: Cu un Rac esti tentat sa incerci multe experiente, dar vei reusi numai daca esti perseverent. Racul apreciaza simtul umorului. Calitatea sa esentiala este insa fermitatea. Se pot realiza lucruri frumoase impreuna, dar e necesar sa se mentina un permanent dialog. In caz contrar, in relatie se va instala suspiciunea.
Gemenii cu Leul: Leul atrage si stimuleaza, el te inspira. Apropierea de un Leu este de bun augur. El, Leul, favorizeaza relatiile de familie, casa. Are tendinta de a te conduce, dar si incurajeaza partenerul cand este supus unui effort. Relatia cu un Leu este sortita sa dureze.
Gemenii cu Fecioara: Ambele semne zodiacale sunt sub influenta aceleasi planete, respectiv a planetei Mercur . Unirea acestor doua zodii conduce la stari de egoism. Gemenii si Fecioara sunt atrasi unul de calalalt mai mult din interesul si necesitatea de a-si asigura, fiecare, securitatea personala. Discutiile dintre cei doi sunt in legatura cu dorinta manifestata in egala masura, de a conduce. Ceea ce ar putea genera neintelegeri. Atentie, deci.
Gemenii cu Balanta: Raporturile cu cei din Balanta au o natura de ordin creator. Sunt insa semne foarte compatibile. Unirea cu Balanta este in deplina armonie, dar nu trebuie tratata cu usurinta. Relatia se poate deteriora daca nu manifesti seriozitate. Din unirea aceasta rezulta copii. Dintr-o relatie cu Balanta ai multe de invatat despre dragoste si devotament.

Rac:
Cel nascut sub acest semn face parte din categoria celor care mai mult dau decat primesc. Planeta directoare este Luna, care – dupa cum se stie – reprezinta un principiu feminin. In consecinta, Racul are tendinta ca in dragoste sa dezvolte un sentiment matern. O nota pozitiva a Racului este generozitatea si tandretea.
Femeile din Rac, desi seducatoare, adesea sunt extrem de singure. Sunt in cautarea dragostei dar, daca alaturi de partener nu se simt in siguranta, ele sunt cele care rup relatia. Racul este un perpetuu cautator si, daca nu este multumit in plan sexual, nu se sfieste sa incerce mai multe experiente.
Barbatii din Rac sunt emotivi si sensibili. Ei pun insa mare pret pe talentele culinare ale partenerei, fiind capabil sa devina indiferenti la viata conjugala daca alaturi de partenera lor nu au parte de liniste, confort si o “mancare buna”.
In general, Racul este un idealist, iar cand este indragostit isi doreste un camin. Conduita lui sexuala este energica, dar nu reprezinta un scop in sine. La Rac exista doua caracteristici care ameninta sa-i distruga linistea personala : gelozia si spiritul posesiv.
Daca partenerul abuzeaza de sentimentele Racului, daca nu intelege ca intr-un cuplu trebuie sa existe in toate un anume echilibru, il va pierde .Racul leaga sexualitatea de familie, de camin, de casa. Este o nota pozitiva, dar il si solicita enorm, cerandu-i sa manifeste o anume suplete in opiniile sale. Cuvantul cheie la el este moderatia.
Racul are relatii bune cu: Taurul, Fecioara, Scorpionul si Pestii.
Nu este in relatii armonioase cu: Berbecul, Balanta si Capricornul.
Este neutru inrelatiile cu: Leul, Sagetatorul, Varsatorul si Gemenii.

Compatibilitati:
Rac cu Scorpion: Relatiile dintre Rac si Scorpion sunt favorabile unei casnicii de durata. Desi sunt cele mai neincrezatoare semne ale zodiacului, in casnicie va domina armonia. Spiritul posesiv, tendinta de dominare a Scorpionului si, nu in ultimul rand, spiritul pasional al acestuia convin de minune sensibilului Rac. Relatia cu Scorpionul este tonifianta.
Rac cu Sagetator: Relatia cu un Sagetator este vitala pentru Rac, Sagetatorul stiind sa faca viata mai frumoasa, avand asupra Racului o influenta in ceea ce priveste munca, familia. Atentie, insa! O relatie cu el nu are sanse prea mari de longevitate daca nu invatati sa va menajati reciproc.
Rac cu Capricorn: Cu un Capricorn vei avea o viata din care rutina va fi absenta, fapt deosebit de incurajator si promitator pentru mariaj si relatii sociale. Fiind semne native extreme, e de necontestat ca va exista o deosebita atractie. Cu el iti asiguri nevoia de securitate si-ti poti incerca norocul implicandu-te in diverse proiecte. Racul si Capricornul sunt excelenti asociati in afaceri.
Rac cu Leu: Este o unire care prezinta mult interes, Leul fiind cel care va pune in valoare aspectul financiar . Leul infiinteaza in bine acea parte a destinului care priveste castigul. Cu un Leu veti acumula bogatii. Desi in acest plan lucrurile stau foarte bine, aceasta relatie nu va fi lipsita de probleme. Leul va fi elementul dominant.
Rac cu Fecioara: Planeta Fecioarei este Mercur, iar a Racului, Luna. Combinatia lor e benefica proiectelor, ideilor, experimentelor, Fecioara fiind cea care ajuta la realizarea proiectelor. Fecioara e inclinata sa admire, sa stimuleze. Desi e stimulata, legatura cu o Fecioara este fragila. O fire comoda, nu rezista dorintelor ei de perfectiune. Ca relatia sa mearga, este recomandabila apropierea de o fecioara mai in varsta. Vor fi mai putine schimbari imprevizibile.
Rac cu Balanta: Balanta te face sa iei in considerare problemele ce tin de securitatea si viitorul tau. Te face sa analizezi judicios plasamentele de bani, sa simti nevoia de a construi. Intalnirea nu e lipsita insa de obstacole. Intalnirea ne e lipsita insa de obstacole. E recomandabil ca inainte de a te angaja mai mult intr-o relatie cu Balanta sa incerci a o cuynoaste mai profund. Cu nativii din acest semn zodiacal este indicat sa fii simplu si direct.

Leul:
Leul este un idealist si ii plac luminile rampei. Il pasioneaza toate activitatile cu caracter creator, iar in ceea ce priveste planul sentimentelor, afectiunea este principala sa hrana. Barbatii si femeile Leu isi pun mari sperante in dragoste. O relatie cu un Leu, desi uneori poate fi obositoare, e pasionala.
Compatibilitati:
Relatiile Leului cu alte semne: Relatia Leului cu un alt Leu pune probleme serioase: cine va fi vedeta?
Relatiile Leului sunt armonioase cu: Gemenii, Balanta, Berbecul si Sagetatorul.
Nu este in armonie cu: Varsatorul, Taurul si Scorpionul.
Este neutru cu: Racul, Fecioara, Capricornul si Pestii.

Leu cu Berbec: Intre Leu si Berbec exista o mare atractie fizica. In cuplu cu un Berbec se naste un nou mod de a privi lucrurile. Reuniti, Leul si Berbecul reprezinta originalitate si un dezvoltat spirit de independenta. O unire cu Berbecul e stimulativa in ceea ce priveste activitatile destinate publicarii.
Leul cu Taur: O relatie cu Taurul nu este intotdeauna prea reusita. Taurul este econom, iar Leul Cheltuitor. Secretul reusitei se afla in gasirea echilibrului intre spiritul creator si cel practic. Incercarea de a-l schimba pe Taur va da nastere insa la conflicte. Cu Taurul trebuie sa ai multa rabdare, daca vrei sa fie bine.
Leul cu Balanta: Desi unirea cu Balanta nu este stabila, cele doua semne zodiacale sunt compatibile. Alaturi de Balanta vei avea sansa de a face multe calatorii si vei fi stimulat in domeniul ideilor. Discutiile dintre Leu si Balanta sunt absolut stralucitoare si stimulative in plan creativ. Legatura cu o Balanta este favorabila lucrarilor cu caracter intelectual. Pentru a pastra armonia este insa indicat ca Leul sa-si mai tempereze gelozia.
Leu cu Scorpion: Intr-o astfel de legatura sunt multe obstacole, Leului placandu-i libertatea iar Scorpionul fiind, prin excelenta, inclinat sa te incarce cu responsabilitati. Intre cele doua semne exista insa o mare atractie sexuala. Scorpionul tinde sa domine, ceea ce Leului ii displace, micsorandu-i pofta de a trai. In general, intr-o astfel de uniune este nevoie sa se faca multe concesii pentru a convietui armonios. Langa un Scorpion vei face economii substantiale si vei avea sansa sa avansezi in plan profesional. Acceptand niste restrictii si unele responsabilitati, unirea cu un Scorpion poate avea sansa de a reusi, in cele din urma.
Leu cu Sagetator: Intre aceste doua semne zodiacale exista o puternica atractie fizica. Cu un Sagetator vei dori mereu schimbarea pe toate planu rile, el avand darul sa stimuleze, sa provoace si sa inspire. Alaturi de un Sagetator neprevazutul este un mod de viata. El te mentine activ, tanar si-ti da forta sa depasesti momentele de criza. Fiind doua semne de foc, flacara va fi deosebit de puternica.
Leu cu Gemeni: O legatura cu Gemenii este benefica in planul ideilor, calatoriilor, scrisului. Cu ei vei avea relatii armonioase, fiecare cautand sa-l puna pe celalalt in valoare. Intr-o unire cu Gemenii devii activ, inspirat. Desi admiri vivacitatea lor si esti incantat de prietenii pe care ti-i prezinta (iti place anturajul lor) adesea esti tentat sa-i consideri obositori si chiar usuratici, acestea fiind, in ultima instanta, sursa de discutii. In general, o legatura cu Gemenii poate fi de bun augur.
Leu cu Rac: Datorita farmecului lor deosebit, precum si a aerului usor misterios pe care il au, Racii reprezinta o mare atractie. Planeta Racului, Luna, si planeta Leului, Soarele, se atrag reciproc. Aveti nevoie imperios unul de altul. Cu Racul vei obtine bunuri materiale, putere si, nu in ultimul rand, un veritabil sentiment de siguranta . Racul te va face mai maleabil, iar reusitele alaturi de el sunt in domeniul cinematografiei si al televiziunii.
Leu cu Capricorn: Leul si Capricornul se atrag reciproc. Alaturi de Capricorn, Leul va fi intotdeauna in avantaj, Capricornul ajutandu-l sa depaseasca greutatile care se manifesta cu precadere in ceea ce priveste sanatatea profesionala. Nu este o unire usoara, dar va dura, mai ales daca amandoi isi dau interesul.
Leu cu Varsator: Uranus (planeta Varsatorului) si Soarele (planeta Leului) conduc spre schimbari marcante in viata dvs. Atractia pentru Varsator nu promite insa prea mult in ceea ce priveste perspectivele de casatorie. Fiind insa o unire intre extreme, are sanse de reusita daca Leul se va lasa condus de catre Varsator.
Leu cu Pesti: Pestii find semn de apa si Leul semn de foc, o unire intre acestia nu va fi lipsita de intrigi si nelinisti. Cu toate acestea, Leul este puternic atras de catre Pesti. O relatie cu ei implica o mare responsabilitate. Daca esti foarte sincer, unirea poate reusi, totusi. Inainte de a face un pas in plus, este indicat sa ai mai multe informatii despre Pesti, cu atat mai mult cu cat acestia reprezinta sectorul finantelor cu care, desigur, nu este de glumit.

Fecioara:
Fecioara este cel de-al saselea semn al zodiacului, ce cuprinde perioada 24 august – 23 septembrie, elementul de baza al semnului zodiacal fiind PAMANTUL. Zodia e guvernata de planeta Mercur. Elementul de baza, pamantul simbolizeaza siguranta, conservarea a tot ce este dat. Fecioara este un semn feminin, nocturn, caracteristica principala a celor nascuti sub acest semn fiind rabdarea si o mare capacitate de reflectie.
Nativii din aceasta zodie au, in general, o infatisare blanda, sunt inzestrati cu mult farmec. In situatii limita dau dovada de o judecata dreapta. De asemenea, sunt caracterizati prin capacitatea de a invinge obstacolele, fiind dotati cu multa vointa si perseverenta. In situatii critice dovedesc, prin solutiile pe care le gasesc, mult spirit practic.
Femeia nascuta sub semnul Fecioarei. Cele nascute sub acest semn zodiacal au, in majoritatea lor, un aspect delicat, fiind inzestrate cu calitati fizice si psihice placute. Sunt cochete, le place sa cheltuiasca, dar, atunci cand situatia o cere, sunt capabile si sa fac si economii. In familie sunt prezente gratioase, pline de feminitate.
Barbatul nascut in zodia Fecioarei. Barbatii nascuti sub acest semn zodiacal sunt firi tenece, hotarate. Actiunile lor sunt caracterizate de multa prudenta, ei nelasandu-se niciodata prada impulsurilor de prim moment. In general, sunt barbati care iubesc linistea, dorindu-si o familie in care sa domneasca ordinea si armonia. Fiind dotati cu perseverenta si o mare capacitate de munca, obtin succese ce le asigura o viata linistita.
Zilele benefice ale celor nascuti sub acest semn zodiacal sunt cele de miercuri si ziua lor de nastere.

Compatibilitati:
Fecioara cu Berbecul: O relatie cu un Berbec iti tulbura spiritul, dar este si stimulatoare. Cu el trebuie sa fii mereu in garda, sa te controlezi. Berbecul iti stimuleaza gustul pentru mister, studii si calatorii. Uneori insa, fiind prea stimulator, devine obositor. In concluzie, relatia cu un Berbec este neutra, cu el trebuie sa incerci a fi mai retinut(a).
Fecioara cu Taurul: In general, aceste doua semne sunt in armonie, intre ele existand o puternica atractie. Exista insa s idificultati. Este indicat ca Fecioara sa faca si concesii, acestea fiind necesare de ambele parti. O astfel de atitudine se va solda cu o relatie armonioasa, care demonstreaza ca a meritat efortul.
Fecioara cu Gemenii: Intre cele doua semne zodiacale exista multe puncte comune, planeta Mercur actionand asupra ambelor zodii, deci influenta ei este dubla. Alaturi de Gemeni ai parte de multe idei, care se deruleaza rapid si fata de care trebuie sa intre in functie spiritul tau selectiv. Unirea cu un Geaman este interesanta la inceput, dar trebuie supravegheata latura afectiva.

Balanta:
Balanta este cea de-a saptea constelatie astronomica, ea cuprinzand perioada din jurul datei de 24 septembrie – 23 octombrie. Ea marcheaza inceputul unui sezon, echinoctiul de toamna. La baza acestui semn zodiacal sta AERUL. Cei nascuti sub acest semn sunt inzestrati cu dorinta de actiune, sunt vioi, entuziasti si echilibrati. Planeta dominanta a Balantei este VENUS, simbol al frumusetii. Nativii semnului sunt sinceri, afectuosi si mari iubitori de frumos, de arta, inclinatiile lor spre frumos materializandu-se prin profesii din domeniul picturii, sculpturii, teatrului. Mai putin sunt inclinati spre muzica.
Femeia nascuta sub semnul Balantei. Femeile nascute sub acest semn au, in general, un aspect placut, sunt atente cu infatisarea lor, abordand o tinuta eleganta, dar preferand tonurile discrete. Sunt persoane foarte agreabile. In familie se dovedesc a fi pline de grija si atentie, atat fata de copii, cat si fat de sot. Acorda mare importanta sanatatii familiei lor si modului de viata al acesteia.
Barbatul nascut sub semnul Balantei. Ca si femeile nascute sub acest semn zodiacal, si barbatii au puternice inclinatii spre o eleganta rafinata, distinsa. Se remarca prin independenta si indrazneala si sunt dotati cu o inteligenta activa reusind intotdeauna ce si-au propus sa faca. In familie sunt capabili sa ofere multa afectiune, sentimente profunde si trainice, daca aceasta ii ofera un mediu caracterizat prin calm si echilibru.
In general, cei nascuti in zodia Balantei simt nevoia unui anturaj, nesuportand singuratatea. Se casatoresc destul de tineri, cautand in sanul familiei linistea si siguranta atat de mult dorite. Nu uitati ca acestia, cautand frumosul pretutindeni, vor fi cu atat mai doritori sa-l afle in cadrul familiei lor.

Compatibilitati:
Balanta cu o alta Balanta: are parte de multe si variate experiente, cele mai multe dintre ele desfasurandu-se sub semnul preocuparilor pentru arta. In schimb, in chestiunile de ordin practic, apar probleme serioase.
Balanta este in relatii armonioase cu: Leul, Sagetatorul, Gemenii, Varsatorul.
Este foarte atrasa de Berbec, asa cum se atrag extremele.
Legatura Balntei cu un Rac si Capricorn nu este favorabila.
Balanta este neutra fata de: Fecioara, scorpion, pesti si taur.

Balanta cu Berbecul: Unirea Balantei cu un Berbec are drept carcteristica cazul extremelor care se atrag, gentiletea Balantei acordandu-se cu agresivitatea Berbecului. Unirea cu el nu este, insa, lipsita de obstacole. Tu doresti echilibru, pace, armonie, el vrea sa conduca. Traiesti alaturi de el, dar obosesti si vor incepe momentele de reale tensiuni, te vei simti frustrat. Atractia dintre cele doua semne este insa una spontana, capabila sa depaseasca obstacolele, ambii fiind dotati cu o deosebita maturitate psihica. Veti alcatui un camin agreabil.
Balanta cu Taurul: O alianta cu Taurul aduce satisfactii mari in sectorul banilor. Alaturi de Taur vei avea parte de confort, relatii sociale si de lux. El te trezeste la viata si, un timp, totul va merge bine. Este o unire pe care merita s-o incerci.
Balanta cu Capricorn: In aceasta relatie poate fi vorba de relatii armonioase, planeta Venus a Balantei si Saturn a Capricornului reprezentand frumusetea pe de-o parte, disciplina si rigurozitatea in tot ceea ce face pe de alta parte. Reusite vor fi doar actiunile din planul activitatilor publice. Desi atractia fizica nu lipseste din aceasta legatura, este recomandabil a va cauta alta pereche.

Balanta cu Varsator: esti puternic atrasa de Varsator, el influentandu-si creativitatea. Este o relatie incitanta, cele doua semne zodiacale find in concordanta. Sentimentele au un caracter profund, legatura oficializandu-se. Viata alaturi de Varsator va fi frumoasa, vei avea parte de calatorii si multa varietate.
Balanta cu Pesti: Legatura dintre Balanta si Pesti se desfasoara sub semnul sperantei. Planeta Neptun a Pestilor si Planeta Venus a ta sunt pentru unirea de forte in realizarea proiectelor ce vi le propuneti. Desi este o relatie neutra, unirea cu Pestii iti asigura o existenta decenta, Pestii ajutandu-te, in special, la amenajarea casei si confortului ei.
Balanta cu Fecioara: Este o relatie neutra. Va veti intalni, nu de putine ori, in secret, facand astfel ca relatia voastra sa aiba un plus de romantism. Este insa posibil sa apara un al treilea si gelozia intra in functie, perturband legatura. Fecioara gaseste in relatia cu tine, cel din Balanta, un beneficiu financiar, pe cand tu gasesti romantismul. Fecioara se amuza, iar Balanta cauta un echilibru, cauta sa fac totul frumos. Unirea cu Fecioara poate dura, dar vor trebui facute si multe concesii.
Balanta cu Scorpion: Si legatura dintre Balanta si cei nascuti sub semnul zodiacal al Scorpionului este neutra. Alaturi de el vei avea insa bucurii personale si vei avea parte de achizitii insemnate. Scorpionul iubeste viata stralucitoare. Relatiile sunt destul de excitante, dar nu prea durabile. Vei avea parte de rivalitati si, nu de putine ori, de discutii de ordin financiar.
Balanta cu Balanta: Unirea cu el poate fi agreabila. Modul tau de gandire va fi influentat de cel al Sagetatorului. In orice caz, amandoi aveti ceva de oferit unul celuilalt dar, ca si in relatia cu Scorpionul, este nevoie de concesii. Este preferabil sa faci tu primul pas in acest sens. Vei avea de castigat.
Balanta cu Gemenii: Unirea cu Gemenii, datorita gustului lor pentru miscare si a inclinatiei tale pentru calatorii, se desfasoara sub semnul armoniei, stimulandu-ti, in special, activitatile creatoare si trezindu-ti gustul pentru a scrie. Mercur – planeta dominanta a Gemenilor, si Venus – planeta dominanta a Balantei, se unesc, ridicandu-va deasupra micilor detalii. De asemenea, cele doua planete se unesc si in ceea ce priveste inclinatia spre arta. Alaturi de Gemeni vei avea parte de calatorii. Sunt multe puncte comune pentru ca relatia dintre Balanta si Gemeni sa fie una dintre cele deosebit de reusite.
Balanta cu Racul: Desi intre aceste doua semne vor fi multe dezacorduri, Racul influenteaza partea referitoare la reusita, in cariera, aduce bani si multa responsabilitate in cuplu. Influenteaza benefic pozitia sociala, alaturi de el castigand in prestigiu. In general, unirea cu Racul stimuleaza ambitiile. Combinatia Luna – Venus este romantica, dar, din pacate, nu e atat de puternica pentru a depasi obstacolele. In general, in plan sentimental, multe depind de personalitatea fiecaruia si, nu in ultimul rand, de concesiile facute de ambii.
Balanta cu Leul: Semnele sunt compatibile, legatura dintre o Balanta si un Leu fiind chiar de invidiat, prin armonia ce domneste in cuplu. Atentie insa la buget, Leului ii plac extravagantele. La inceput, Balanta este amuzata de ele, dar se recomanda – dupa un anumit timp – sa pui niste limite fanteziilor sale. Exista insa mult romantism, aventura si frumusete.

SCORPIONUL:
Elementul dominant al celei de-a 8-a constelatii astrologice este APA – matca vie a vietii. Este un semn feminin, nocturn, caracterizat prin reflectie profunda si autocontrol. Planeta ce stapaneste acest semn zodiacal este PLUTON, influenta acesteia fiind, in general, destul de putin cunoscuta.
Cei nascuti sub acest “semn” sunt, in general, firi destul de greu de descifrat, sunt introvertiti, reprezentand pentru cei apropiati – nu de putine ori – adevarate surprize in ceea ce priveste comportamentul. Desi aspectul exterior ii recomanda a fi firi calme, rezervate, au o viata sentimentala intensa. Ca prieten, cel nascut sub acest semn este afectuos si loial. Poseda si insemnate calitati de lider, este inzestrat cu putere de previziune si cu un dezvoltat spirit organizatoric. Pe cat sunt de buni cand li se raspunde cu aceeasi moneda, pot fi si extrem de rai cand increderea le-a fost tradata.
Femeia nascuta sub semnul SCORPIONULUI. Femeile nascute sub acest semn zodiacal sunt in general inteligente si stapanite de dorinta de a cunoaste cat mai mult, orientandu-se in special spre domeniile stiintei. Pot fi incantatoare, cand sunt intelese si apreciate, si extrem de dificile si capricioase cand intampina din partea celor din preajma rezistenta. In familie sunt autoritare, cresterea copiilor facandu-se sub semnul unei depline discipline.
Barbatul nascut sub semnul SCORPIONULUI. Cea mai importanta si accentuata trasatura a celor nascuti sub acest semn zodiacal este exactitatea, timpul fiind pentru ei extrem de judicios impartit. Daca sotia va reusi sa-i inteleaga dorintele, va fi un bun partener in casnicie. Sunt firi tenace, muncitoare, ce nu precupetesc nici un efort pentru a-si atinge scopul propus.
Daca doriti sa va intelegeti bine cu un nativ din Scorpion; feriti-va de a-i rapi din accentuatul lui spirit de independenta. O astfel de tentativa va face din el un veritabil adversar.

Scorpion cu Capricorn: Legatura cu un Capricorn este marcata de multe momente de veselie, activitate intensa si calatorii, Capricornul influentand benefic atmosfera din familie. Desi alianta dintre aceste doua semne se desfasoara in armonie, ea nu este de durata, secretul reusitei depinzand mult de atitudinea Scorpionului care are mult mai mult simtul umorului si al masurii.
Scorpion cu Varsator: Intre cele doua semne zodiacale nu exista prea multa stabilitate, relatia lor desfasurandu-se sub semnul nesigurantei, atat in plan familial, cat si in cel al proiectelor de durata. Exista atractie fizica, dar unirea nu este usoara. Pentru ca relatia sa reziste e nevoie de un mare grad de maturitate a amandurora. Are insa si o parte buna, Varsatorul fiind benefic in ceea ce priveste cariera, asa ca daca esti dispus sa astepti si ai rabdare, s-ar putea sa merite.
Scorpion cu Pesti: Amandoi sunt semne de apa, sunt impresionabili. Pestii actioneaza benefic asupra legaturii mai ales in sectorul privitor la copii, eforturi creatoare si sexualitate. Alaturi de ei treci cu mai mare usurinta peste obstacole. Combinatia promite multe, alaturi de ei traiesti in armonie si vei avea mari bucurii de la copii. Este, deci, o legatura de dorit.
Scorpion cu Taur: Desi Scorpionul este opus Taurului, acesta exercita asupra lui o mare atractie, casatoria fiind favorabila intre aceste doua semne zodiacale. Incapatanarea ambilor nu afecteaza relatiile dintre ei. Cu Taurul vei incepe proiecte noi, vei incerca aventuri inedite. Trebuie insa ca, inca de la inceput, sa stabiliti cine va fi “seful”, deoarece nu puteti dirija amandoi. Daca vei renunta la trecut si vei hotari sa treci la noi experiente, Taurul iti va fi un partener ideal.
Scorpion cu Gemeni: Gemenii iti vor deschide noi orizonturi, solicitandu-ti toate capacitatile intelectuale, facandu-te sa fii mai bine informat. Evolutia relatiilor nu este chiar atat de usoara, multe lucruri trebuie revazute si multe conceptii schimbate. Rezultatul, fiind, totusi, constructiv, merita efortul.
Scorpion cu Rac: In legatura cu un Rac va domni armonia, casatoria cu el fiind, deci, favorabila. Atractia dintre Rac si Scorpion este atat in plan fizic, cat si in cel mental. Daca veti fi intelepti si va veti inarma cu rabdare si receptivitate, veti avea parte impreuna de mari satisfactii.
Scorpionul este in armonie cu: Fecioara, Capricornul, Racul, Pestii.
Este atras de : Taur.
Nu se intelege cu: Leul si cu Varsatorul.
Este neutru cu: Balanta, Sagetatorul, Berbecul si Gemenii.

Scorpion cu Scorpion: Intr-o astfel de legatura riscati sa existe o continua lupta pentru putere. Desi va simtiti atrasi unul de celalalt, sunteti dornici de a va impune fiecare punctul de vedere. Probleme vor fi, dar nu de ordin financiar.
Scorpion cu Berbec: Stiut fiind faptul ca Berbecul este semn de foc iar Scorpionul este semn de apa, cei doi nu au sanse de intelegere, asa cum apa nu se poate amesteca cu focul. Relatiile dintre aceste doua semne n-au prea multe sanse de reusita, tendinta de dominare atat a unuia, cat si a celuilalt generand conflicte destul de dese. Daca exista totusi, o puternica atractie fizica, e necesar pentru a mentine relatia de mai multa diplomatie.
Scorpion cu Leu: Scorpionul este atras de Leu atat fizic, cat si mental. Nu sunt insa excluse problemele dintre aceste doua semne, deoarece atat unul cat si celalalt sunt firi incapatanate, ce doresc sa domine. Desi Leul stimuleaza dorinta de a fi independent a Scorpionului, il face sa fie nemultumit.
Scorpion cu Fecioara: Relatia Scorpionului cu un nativ din zodia Fecioarei se desfasoara intr-o deplina armonie, Fecioara aducand mari reusite in afacerile ce se afla in derulare si usurand, datorita ideilor ei, semnarea contractelor cu parteneri. Fecioara e cu ideile, iar Scorpionul cu forta de a le realiza. Cu toate ca proiectele sunt pe cale de finalizare, se impune multa rabdare si tenacitate din partea amandurora.
Se pot ivi si neintelegeri, dar ele se rezolva fericit.

Scorpion cu Balanta: Pentru Balanta, Scorpionul reprezinta elementul romantic, misterul. Alaturi de ea, Scorpionul este inclinat spre creatie, e interesat de teatru si de literatura. Ea dezvolta subtilitatea si este cea care stimuleaza. Este o legatura benefica pentru lucrari de asociere in domeniul artistic, precum si pentru actiuni de natura filantropica. In general, este o legatura de dorit.
Scorpion cu Sagetator: Sagetatorul poarta Scorpionului noroc, mai ales in materie de bani, bucurii personale si castiguri. Atentie, insa! Tendinta de a se rasfata reciproc va conduce si la cheltuieli ce, uneori, vor depasi castigurile. Alaturi de Sagetator, care iubeste calatoriile, apar noi orizonturi. Tinand cont ca Sagetatorul este un semn de foc, iar Scorpionul de apa, e nevoie de mari eforturi pentru a face unirea agreabila. Merita insa efortul!

SAGETATOR:
Sagetatorul, cea de-a noua constelatie, ce cuprinde perioada 23 noiembrie – 22 decembrie, are drept element de baza FOCUL. Planeta care o guverneaza este JUPITER, influenta acesteia reflectandu-se in caracteristicile de ordin psihic ale nativilior din Sagetator. Sagetatorul este un semn care semnifica semnul zilei, semn masculin, inzestrand pe cel nascut sub acest semn cu energie, dorinta de actiune si, nu in ultimul rand, cu impulsivitate.
Nativul acestui semn zodiacal este inzestrat cu trasaturi in general placute, exprimand o bogata viata interioara. Poseda insemnate calitati de lider, este un bun organizator al actiunilor, insufla incredere celor pe care ii conduce, avand ci marea capacitate de a impulsiona prin optimismul sau. Este un executant, fiind o fire extrem de credincioasa, poseda calitati intelectuale deosebite, nativul acestui semn zodiacal fiind interesat de toate domeniile cunoasterii, inclusiv de arta. Ii plac diversitatea, ii plac calatoriile si are un puternic si dezvoltat sentiment al libertatii de actiune.
Femeile nascute sub semnul Sagetatorului: sunt in general, femei frumoase si placute. Manifesta un dezvoltat simt de independenta, preferand sa-si carmuiasca singure existenta.
Ca partenere de viata, desi sunt firi independente, fac cu succes fata problemelor ce le ridica o viata in doi, fiind active si enegice.
Barbatii nascuti sub semnul Sagetatorului: in general, sunt ambitiosi, urmarindu-si cu tenacitate scopurile. Ca si femeile din acest semn zodiacal, sunt patrunsi de un puternic spirit de independenta, revoltandu-se la orice incercare de constrangere, indiferent de motivatie. In activitatile practice dau dovada de mari calitati organizatorice.
Pentru a-l pastra ca prieten sau sot trebuie sa-i respecti personalitatea puternica si dorinta de a i se lasa libertate de actiune. Fiti siguri ca nu va folosi aceasta libertate in dauna dvs. Este un bun sot si tata, mai ales daca familia sa il intelege deplin.

Compatibilitati:
Planeta dominanta a Sagetatorului este Jupiter, aceasta facand din el un personaj foarte popular, dinamic si vesel. Are un mare succes la sexul opus. Este un spirit mereu tanar indiferent de varsta, iubeste mult libertatea fiindcin acelasi timp si conservator. Nu este usor sa-l intelegi, dar merita efortul. Formula Sagetatorului este: libertate, cultura si dragoste, dragostea si casatoria insemnand pentru Sagetator un lugru de mare importanta.
Sagetatorul este in relatii armonioase cu: Balanta, Varsatorul, Leul, si Berbecul.
Nu se intelege cu: Pestii, Fecioara si Gemenii.
Este neutru cu: Scorpionul, Capricornul, Taurul si Racul.

Sagetator cu Berbec: Este atras de Berbec, acesta influentandu-i si stimulandu-i aptitudinile creatoare, planeta dominanta a Sagetatorului si planeta dominanta a Berbecului, respectiv Jupiter si Marte, favorizand activitatile sociale si munca. Cu el, cu Berbecul, Sagetatorul poate fi implinit in toate planurile: fizic, mental si afectiv. Nu sunt excluse nici unele necazuri si tensiuni, dar odata ce “zarurile au fost aruncate”, nu te mai poti opri.
Sagetator cu Taur: Relatia cu Taurul se desfasoara calm. E o relatie neutra dar cu toate acestea se atrag reciproc. De Taur te poti sprijini, el fiind un spirit practic, realist, aceste calitati asigurand relatiei cu el un anume echilibru. Relatia cu el nu este usoara dar este posibila. Uneori, poate fi chiar reusita.
Sagetator cu Capricorn: Relatia cu un Capricorn este neutra. Capricornul influenteaza insa in bine capitolul privitor la bani si bunuri materiale, cei doi intelegandu-se bine cand e vorba de afaceri. Legatura dintre ei poate duce ori foarte sus, ori foarte jos. Oricum, un lucru este cert. Toata lumea are nevoie de un Saturn in viata, fie ca iubeste fie ca nu.
Sagetator cu Varsator: Sagetatorul, semn de foc si dominat de planeta Jupiter este atras de Varsator, semn de aer, dominat de planetele Saturn si Uranus. Legatura dintre ei se desfasoara sub semnul armoniei deoline. Varsatorul il intriga si il fascineaza, in acelasi timp, pe Sagetator. De asemenea, el il ajuta pe Sagetator in ceea ce priveste sectorul creativitate, stimulandu-i spiritul.
Sagetator cu Pesti: Alaturi de ei, un Sagetator va avea parte de un camin linistit, de proiecte de lunga durata si de siguranta, planetele lor deschizandu-le ambilor noi orizonturi. Ceea ce atrage pe Sagetator este misterul Pestilor. Legatura lor nu se desfasoara insa sub auspicii favorabile, deoarece tu, Sagetatorule, esti semn de foc iar Pestii sunt semn de apa.
Sagetator cu Fecioara: Relatiile cu Fecioara nu sunt intotdeauna favorabile desi aceasta influenteaza benefic viata Sagetatorului, in ceea ce priveste cariera si ambitiile de castigare a unei pozitii sociale importante. Ea stimuleaza ambitiile dar consuma energia fiind o relatie tensionat. Rezultatele sunt fructuoase dar extrem de obositoare. Dar in ceea ce priveste cariera relatia este buna, in plan afectiv se vor intampina extrem de multe obstacole. Totul este sa stii sa le ocolesti.
Sagetator cu Balanta: Balanta se intelege cu Sagatatorul, planeta sa, VENUS, si JUPITER al Sagetatorului asigurand sanse pe toate planurile. In aceasta relatie exista o puternica atractie fizica si multe reusite de ordin material, legatura fiind una dintre cele armonioase.

Sagetator cu Scorpion: Sagetatorul fiind semn de foc iar Scorpionul de apa relatia dintre acestia nu se desfasoara prea obisnuit. In general, o astfel de relatie se cere a fi intretinuta cu discretie, unirea cu Scorpionul fiind ciudata si particulara, durata acesteia depinzand de capacitatea celor doi de a-si afirma personalitatea cu mult tact. Alaturi de un Scorpion poti fi sigur de reusite la capitolul bani. In rest e nevoie de tact si rabdare.
Sagetator cu Gemeni: Desi semnele lor sunt in opozitie, Sagetatorii se simt atrasi de Gemeni. Planeta dominanta a Gemenilor, Mercur si Jupiter al Sagetatorului semnifica impreuna responsabilitate acceptata de catre ambii. Accentul in aceasta legatura cade pe mariaj, eforturi comune si colaborare. Voiciunea si agilitatea Gemenilor il ajuta pe Sagetator in atingerea unui scop. Desi cele doua semne sunt calificate a fi semne care nu prea fac casa buna impreuna, legatura cu ei, cu Gemenii, este benefica sub raportul afacerilor.
Sagetator cu Rac: Cu Racul exista sanse de reusita, mai ales in afaceri, dar trebuie sa hotarati cine va conduce, cine va fi seful? Racul este semn de apa si Sagetatorul e semn de foc, deci legatura dintre ei este dificila. Lucrurile par sa mearga bine la inceput, dar diferentele mari de mentalitate isi vor spune cuvantul si vor apare divergente mai ales in ceea ce priveste punctele de vedere asupra rolului in camin.
Sagetator cu Leu: Relatia intre aceste doua semne se desfasoara in armonie, cele doua semne (ambele de foc), Jupiter al Sagetatorului si Soarele al Leului, combinandu-se reciproc. Unirea dintre ele duce la sfaramarea barierelor. Sagetatorul comunica cu Leul mai ales in domenii ce impun dinamism si entuziasm. Admiratia dintre ei este reciproca.

CAPRICORNUL:
Capricornul, cea de-a zecea constelatie astrologica, cuprinde 23 decembrie – 20 ianuarie. Elementul acestui semn este PAMANTUL, semnificand solidaritatea, reactii lente, dar profunde, precum si un puternic sentiment de fidelitate. Nativul din Capricorn se caracterizeaza printr-o mare constiinciozitate profesionala, un puternic simt de raspundere pentru actiunile sale, precum si o mare dorinta de reusita. Nativul acestei zodii este inzestrat si cu un deosebit simt practic. Fiind un semn care marcheaza inceputul unui sezon, cei nascuti in Capricorn dau dovada de multa energie si ambitie constructiva. Planeta care guverneaza Capricornul este SATURN, aceasta inzestrandu-i pe cei nascuti sub influenta sa cu o mare putere de concentrare si cu o mare putere si capacitate de analiza.
Cei nascuti sub acest semn al horoscopului au, in general, o infatisare placuta. Poseda o silueta, in cele mai multe cazuri, supla si, desi au un temperament nervos, sunt foarte rezistenti.
Ca preocupari, nativii din Capricorn sunt atrasi de arta si literatura. In casnicie, cel nascut in aceasta zodie este un partener de nadejde, chiar daca nu-si exteriorizeaza intotdeauna sentimentele.
Femeia nascuta sub semnul Capricornului. Femeile nascute sub acest semn zodiacal sunt, in general, calme, dar nu pasive, avand un dezvoltat apetit pentru activitati ce necesita multa energie. In casnicie sunt sotii credincioase, iubitoare. Sunt bune gospodine si au un dezvoltat simt al ordinei. In general, sunt o companie agreabila pentru cei din imediata lor apropiere. Sunt capabile de multa daruire.
Barbatul nascut sub semnul Capricornului. Barbatii ce s-au nascut sub acest semn zodiacal, desi poseda o mare stapanire de sine, sunt firi emotive. Stiu, insa, sa-si ascunda bine emotivitatea. Datorita calmului lor, de multe ori pot fi suspectati de o anume raceala. In casnicie, dragostea lor se dezvolta progresiv. Dau dovada de o mare prietenie, constituind un real sprijin pentru partenera lor.
Pentru a placea unui nativ din Capricorn este bine sa nu-i cereti mereu dovezi ale afectiunii sale. Cu rabdare si tact, asteptati momentul cand acesta vi se va destainui. Fiind un sobru, el nu va folosi cuvinte pentru a va impresiona si, desi nu-si exteriorizeaza prea bine sentimentele, este un fidel. Daca doriti sa-i placeti cat mai mult si mai durabil, lasati-l sa inteleaga ca numai langa dumneavoastra va trai in siguranta si confort.

Compatibilitati:
Capricornul, se afla in relatii armonioase cu: Scorpionul, Pestii, Taurul si cu Fecioara.
Nu se potriveste cu: Berbecul, Balanta si Racul .
Este neutru in relatiile cu: Sagetatorul, Varsatorul, Gemenii si Leul.
Capricorn cu Berbec: O relatie cu Berbecul angajeaza in mod cert vitorul, cu el nu te poti juca, nu poti face experiente. Laturi de un Berbec ai parte de bani, de un camin, atractia reciproca este puternica. Sunt insa si multe probleme de rezolvat. Alaturi de el te simti inlantuit si opresat. Nu este un cuplu prea potrivit.

Capricorn cu Taur: Unirea cu un nativ din Taur este buna, cele doua semne zodiacale promitand o relatie armonioasa in care accentul cade pe calatorii, amuzamente. Alaturi de el simti ca renasti si vei avea parte de dragoste, romantism si o casa cu multi copii, acestia fiind o reala surasa de bucurie.
Capricorn cu Gemeni: Relalatia cu Gemenii se desfasoara sub auspicii neutre. Cu toate ca sunt foarte diferiti, pentru Gemeni un Capricorn reprezinta o promisiune, o unire cu el fiind caracterizata de interesul pentru o buna sanatate si pentru munca.
Capricorn cu Varsator: Relatia cu Varsatorul neglijeaza trecutul si construieste viitorul. Impreuna cu el vei avea parte de castiguri si de sprijin in promovarea ideilor noi.
El iti va fi alaturi in eforturile de ascensiune. Alaturi de Varsator vei fi mai atent atat cu banii, cat si cu mijloacele prin care ii obtii. Desi vei aprecia spiritul pragmatic al Varsatorului, unirea nu este totusi perfecta. Vor fi rupturi dar cu sanse de impacare. In aceasta legatura accentul se pune pe originalitate.
Nu se recomanda o apreciere prea mare intre aceste doua semne, imprevizibilul si agerul Varsator derutandu-l pe mult prea calculatul Capricorn. Va Exista o cauza perpetua de conflicte: cine va conduce, cine va avea initiativa?

Capricorn cu Pesti: Legatura cu Pestii se afla sub semnul armoniei depline, pestii influentand calatoriile, ideile filozofice. Alaturi de ei ai parte de stabilitate, de un bun camin. Ei te farmeca si-ti vor fi buni prieteni. Planetele voastre Neptun si Saturn realizeaza un amestec pozitiv intre spiritul practic si imaginatie. Alaturi de ei se intrevad experiente numeroase si te vei bucura de spiritul lor intuitiv. Uniti prin casatorie veti avea parte de o familie in care domneste fericirea armonia, intelegerea. Te vei bucura si de prietenia familiei lor ajungand pana la injghebarea unor afaceri comune.
Capricorn cu Balanta: Desi aceste doua semne nu sunt compatibile pentru o legatura definitiva – ele fiind in dezacord, desfasurandu-se sub semnul indoielii si al pasiunii – Balanta este de preferat pentru ca ea ajuta in cariera si incurajeaza creatia avand un dezvoltat simt al frumosului. Balanta este favorabila mai mult in planul activitatilor publice decat in planul vietii intime.
Capricorn cu Scorpion: Este o relatie armonioasa, alaturi de el gasesti sprijin, el permitand o mare libertate de gandire si de actiune. Ambele semne sunt arzatoare, animate de ambitie. Apar probleme, dar armonia predomina. Exista o puternica atractie fizica.
Capricorn cu Sagetator: Desi neutri, indivizii jupiterieni ii sunt favorabili, fiind un admirabil antidot pentru Saturn. Este entuziasmul opus asprimii, expansiunea opusa restrictiei. Este favorabil domeniilor filmului si televiziunii, operelor de binefacere. In ceea ce priveste activitatile zilnice, practice, nu este persoana tocmai potrivita.
Capricorn cu Rac: Legatura se infiripa mai greu. Are, totusi, oarecari sanse mai ales datorita faptului ca Racul incurajeaza pe Capricorn in ceea ce priveste experientele indraznete si, nu in ultimul rand, datorita faptului ca Racul, in felul sau cald si intelegator, va indulci firea aspra si incrancenata a Capricornului. Amandurora le place actiunea, munca.
Capricorn cu Leu: In legatura cu un Leu totul te mira si te intriga in acelasi timp. Planeta ta – Saturn si a lui – Soarele, in combinatie duce la proiecte vaste si totodata interesante, Leul find un bun partener.Desi legatura este neutra, alaturi de un Leu inspiri incredere. Raporturile dintre dintre Capricorn si Leu nu sunt relatii ideale dar se pot modifica in bine.
Capricorn cu Fecioara: Relatia cu FECIOARA se desfasoara extrem de armonios, nativii acestor zodii completandu-se fericit unul pe altul, Capricornul avand un foarte dezvoltat simt al exactitatii, iar Fecioara fiind o perfectionista. Fecioara te ajuta sa-ti ajungi scopurile, eforturile fiindu-ti stimulate alaturi de ea. E recomandabil sa se finalizeze relatia cu o casatorie deoarece totul merge bine intre nativii respectivi.
Nativii din Varsator acorda multa importanta relatiilor in care tandretea, mangaierile si sensibilitatea sunt pe primul loc. Pentru el este la fel de important atat acordul spiritual, cat si cel fizic. Fara o viata sentimentala implinita, ascensiunea Varsatorului va fi dificila.

Varsator cu Varsator: Totul poate fi bine dar este nevoie imperioasa de aventura, de un motiv de excitatie, pentru ca relatia sa dureze.
Varsatorul este in relatii armonioase cu: Sagetatorul, Berbecul, Gemenii si Balanta.

Nu se potriveste cu: Taurul, Scorpionul, Leul
Varsatorul este neutru cu: Capricornul, Pestii, Racul, Fecioara.
Varsator cu Berbec: Varsator cu Berbec se pot intelege bine, cu conditia ca Berbecul impulsiv sa nu incalce, fara consimtamantul celuilalt, teritoriul acestuia, Varsatorul fiind – se stie – mare iubitor de libertate. In ceea ce priveste relalatia in plan erotic, aceasta este foarte buna, amandoi fiind inzestrati cu multa fantezie. In relatia cu Varsatorul cel puternic atras de catre el este Berbecul.

Varsator cu Taur: Desi asocierea cu Taurul conduce la dorinta de a avea un camin, siguranta, cele doua semne zodiacale nu sunt favorabile, au loc multe conflicte, ambii tin la cuvantul lor. Unirea cu un nativ din Taur nu este de durata, sansele de reusita depinzand, in mare masura, de personalitatea fiecaruia.
Varsator cu Sagetator: Este o relatie ce se desfasoara in armonie deplina, Sagetatorul actionand benefic in domeniul prieteniei si al sexualitatii. El mobilizeaza si ajuta sa- ti realizezi visurile. Intre ei este o admiratie reciproca.
Varsator cu Capricorn: Deoarece temperamentele sunt diferite, Capricornul fiind mult prea lent pentru imprevizibilul si prea putin casnicul Varsator, relatia dintre acestia doi este neutra, unirea fiind lipsita de fundament.
Varsator cu Pesti: Si intre acestia doi relatia este neutra dar pestii influenteaza sectorul referitor la bani si bunuri personale. Ei te pot imbogati sau pot constitui o amenintare. Unirea dintre ei este marcata de fascinatie si... teama. Ca in multe alte cazuri, relatia va fi un esec sau un succes in functie de tactul si diplomatia partenerilor.
Varsator cu Gemeni: Varsatorul se afla in relatii armonioase cu Gemenii, acestia influentand, in special, sectorul referitor la copii, la creatie. Relatia are sanse de reusita intrucat atat nativii din Varsator, cat si cei din Gemeni sunt persoane echilibrate. Nici unul din ei nu este sufocant, posesiv, acordand partenerului o libertate de actiune bazata pe incredere. Intre cei doi nu exista cale de mijloc. Atractia este evidenta dar se si consuma repede. E nevoie de multa intelepciune.
Varsator cu Rac: Relatiile dintre cei doi se desfasoara intr-o atmosfera neutra. In ceea ce priveste relatia cu cei din afara cuplului, ambii sunt adeptii publicitatii. Au multe lucruri comune, relatia Uranus – Luna ducand la succes.Dar si acesta depinde de cei doi. Impreuna pot realiza multe lucruri importante, Racul, in special, fiind cel care inclina spre lucrurile practice.
Varsator cu Leu: Relatia dintre Varsator si Leu este foarte controversata. Imprevizibilul Varsator il va incanta pe Leu care sete mare iubitor de surprize. Uranus al Varsatorului si Soarele Leului creeaza o atmosfera de veselie si umor. Desi exista atractie, cele doua semne sunt in opozitie, aceasta datorandu-se dorintei de suprematie a Leului si de libertate a Varsatorului. Succesul celor doi depinde de maniera in care vor putea face concesii, in ceea ce-i priveste.

Pesti:
Pestii, cel de-al 12-lea semn zodiacal au drept element fundamental APA, izvor a tot ce este viu. Pestii sunt un semn mutabil, simbolizand zorile si care anunta sfarsitul unui sezon si inceputul celuilalt. Planeta ce guverneaza PESTII este Neptun, influenta planetei asupra nativilor din acest semn zodiacal concretizandu-se prin inzestrarea acestora cu o mare receptivitate, sensibilitate, inclinare spre visare. Cei nascuti sub acest semn au si un farmec deosebit, ceea ce la confera o mare atractivitate fiind interlocutori si parteneri foarte placuti. Sunt inzestrati cu inteligenta manifestand interes atat pentru stiinta cat si pentru arta. Au o mare capacitate de analiza. Fiind insa foarte impresionabili isi fac probleme din lucruri marunte creeindu-si uneori griji care-i fac sa sufere. In general sunt firi rabdatoare ceea ce nu-i impiedica insa ca, uneori, sa-si mai iasa din fire.
Femeia nascuta sub semnul zodiacal al Pestilor. Femeile din acest semn zodiacal sunt caracterizate printr-o mare sensibilitate, sunt cochete, stiind sa se imbrace cu mult gust si rafinament. Sunt firi imaginative, refugiindu-se in lumea ce si-au construit-o, nu de putine ori. In casnicie sunt de nadejde, fiind si deosebit de bune mame.
Barbatul nascut in zodia Pestilor. Este o fire stapanita de pasiuni, punand mult suflet in profesie, precum si in relatiile de natura afectiva. Desi este putin comunicativ, in conversatie se dovedeste a fi foarte convingator, folosindu-se de argumente logice. In general ii place o viata comoda, linistita.
In relatiile cu un nativ din Pesti trebuie sa fiti foarte atenti sa nu-l jigniti gratuit, deoarece, fiind o fire foarte sensibila, s-ar putea sa-l pierdeti. Placandu-i in general sa fabuleze, este bine ca, din cand in cand, cu tact si delicatete, sa-l aduceti la realitate.

Compatibilitati:
Pestii cu Capricornul: Relatia dintre nativii acestor doua semne zodiacale, Pesti si Capricorn, se desfasoara sub cele mai bune auspicii, Capricornul afland alaturi de Pesti un teren propice prieteniei adevarate, sperantelor si aspiratiilor. Cele doua semne se echilibreaza, Saturn fiind cel ce reprezinta realitatea, lucrurile practice, iar Neptun, visurile. Meditativii si romanticii Pesti ofera Capricornilor siguranta. Impreuna isi pot oferi nenumarate si mari bucurii. Pe langa acestea, intre ei exista si o puternica atractie fizica. Exista, deci, mari sanse de a avea o viata petrecuta in armonie.
Pestii cu Varsatorul: In unirea dintre nativii acestor doua semne zodiacale exista mari sanse de fericire, daca intelegatorii si concesivii Pesti vor da dovada de intelepciune, de toleranta, in ceea ce priveste marea sociabilitate si extravaganta a Varsatorului. Daca vor sti sa treaca peste momentele de tensiune ce apar inerent, relatia dintre Pesti si Varsatori poate vor fi puse in valoare, in lumina. Ei sunt stimulativi pentru Pesti, scotandu-i cu abilitate din starea de letargie in care se complac, uneori. Ei, Varsatorii, sunt atrasi de necunoscut, de mister, dar sunt mai putin rabdatori. Au nevoie de actiune. Relatia dintre un Varsator si un Peste poate deveni absolut benefica mai ales in domeniul artei. Daca vor sti sa treaca peste momentele de tensiune, pot spera la o legatura solida si armonioasa.
Pestii cu Balanta: Desi ambii iubesc luxul si nu se prea indeamna la munca grea, iar in plan sexual exista o puternica atractie initiala, o legatura intre Pesti si Balanta nu este recomandabila, Balanta este prea sociabila in raport cu tendintele extrem de casnice ale Pestelui.
Pestii cu Scorpionul: Pestii sunt atrasi de catre Scorpioni, intre ei exista dragoste la prima vedere. Legatura dintre cele doua semne zodiacale este benefica in ceea ce priveste inclinatia spre studiu, cultura. Desi relatia fizica este senzationala, in ansamblu legatura nu este de durata.
Pestii cu Sagetatorul: Legatura dintre cei doi se desfasoara sub semnul eroticului, al placerii, in care exista insa si o mica doza de egoism. Cu un Sagetator sunteti in ascensiune. Problema care provoaca conflicte intre cei doi este generata de intrebarea: cine va conduce? Relatia este benefica in plan profesional si mai putin favorabila in plan personal.
Peste cu Peste: Relatia se desfasoara sub bune auspicii. Ea da rezultate bune, deoarece amandoi sunt firi hotarate sa concretizeze gandurile, visurile si ambitiile. Unirea dintre cei doi este, in general, favorabila.
Pestii sunt in armonie cu: Racul, Scorpionul, Capricornul si Taurul.
Pestii nu se inteleg bine cu: Gemenii, Sagetatorii si Fecioara.
Pestii sunt in relatii neutre cu: Varsatorul, Berbecul, Leul si Balanta.

Pesti cu Pesti: Exista o puternica atractie fizica intre partenerii apartinand acestei zodii. Desi se inteleg in particularitatile lor, vor avea conflicte de origine pragmatica. Casatoria nu este recomandabila.
Pesti cu Berbec: Relatia este neutra, Berbecul fiind mult prea agresiv, brutal si dinamic pentru sensibilul, rafinatul si lentul Peste. Intr-o astfel de relatie, rolul conducator il va detine Berbecul. Berbecul este – semn de foc, iar Pestele semn de apa. In consecinta, relatia dintre ei este dificila. Daca Berbecul ar da dovada de mai mult tact si aceasta unire ar avea sanse de reusita.
Pesti cu Taur: Legatura dintre nativii acestor doua semne zodiacale se bucura de armonie deplina, insotita de iubire. Venus al Taurului si Neptun al Pestilor incurajeaza caminul si lucrurile frumoase.
Pesti cu Gemeni: Desi exista o puternica atractie fizica, relatia cu un Geaman este nepotrivita. Gemenii sunt superficiali si nestatornici iar Pestii sunt marcati de o mare sensibilitate. Unirea dintre Pesti si Gemeni, se pare, ar fi timp pierdut. Exista si o parte pozitiva: aceasta legatura este tonifianta, ea trezind curiozitate.
Pesti cu Rac: Legatura dintre acestia se anunta a fi benefica celor care-si doresc copii si o viata plina de schimbari. Alaturi de un Rac calitatile Pestilor ies in evidenta. Cu un Rac, insa, nu va fi usor sa va controlati emotiile, el cere totul sau nimic. In general, cel care preia conducerea este Racul.
Pesti cu Leu: Leul este mult prea dinamic pentru sensibilii si interiorizatii Pesti. Leul este de o stralucire evidenta, e fermecator si starneste o puternica atractie fizica. Este o unire interesanta, chiar fascinanta dar departe de a fi perfecta. Nu este o relatie recomandabila.
Pesti cu Fecioara: Aceasta legatura este fascinanta, dar nesigura. Cu unele concesii, facute de ambele parti, exista totusi sanse de intelegere. Fecioara va ajuta sa va puneti in practica ideile, va cultiva imaginatia si va indruma spre lucruri practice. Este posibila o casatorie si se poate ajunge la o casnicie daca cei doi vor face anumite concesii.-

................................................................................................................................................................................................................

Copacul vietii


SMOCHINUL
SENTIMENTALUL
14-24 iunie; 12-21 decembrie

Ca fizic, smochinul are o mare personalitate. Propriu-zis, nu este frumos, caci are trasaturi aspre, dar nu trece neobservat. Smochinul, foarte sensibil putin complex, nu-i place oriunde. Are nevoie de o anumita caldura umana si libertate. El va pieri in saracie si nu suporta adversitatea. Slabeste si sfarseste prin a se usca. Se lasa prabusit cu usurinta. Este un arbore familial. Are nevoie de contactul familiei sale, chiar daca aceasta il exaspereaza. Are nevoie de stabilitate, mai ales, ca este un instabil. Foarte dulce si sentimental se forteaza la o linie de purtare sacra si la obligatii, lucruri care ii sunt personale.
Asta se face, asta nu se face. Toate astea sunt in detrimentul linistii sale si a bucuriei de a trai. Rezista greu tentatiilor. Inconstant in gandire, adeseori continua sa-si complice indatoririle familiale, dar se poate corecta si conta pe el.
Foarte cinstit, plin de bune intentii, smochinul munceste pe rupte cu toate ca este lenes adesea. Pe scurt, isi face, viata suprasolicitandu-se.
Inteligenta lui este practica. Este lucid si cu destul umor pentru a rade de propriile lui griji. Reprosurile care si le face pe parcursul vietii il impiedica adesea sa se dezvolte. Cateodata este cu picioarele pe pamant si atunci este un excelent om de afaceri.
Foarte folositor (norocos) pentru familia sa, eforturile lui isi dau roadele.
Plantati smochinul in gradina dvs. si aveti grija de el.
Nu veti regreta niciodata. Este arborele pe care il iei de sot. Luati-l, nu asteptati un miracol. El are in ceea ce priveste raporturile dintre soti, un comportament colorat de puritanism.
El poate fi salvat din retinerile sale de un arbore dezbracat de complexe.

Scorusul
Sensibilul
1-10 aprilie; 4-13 octombrie

Nu va inselati asupra aerului plapand caci este foarte rezistent: gratios, gentil, scorusul se deplaseaza foarte lejer. Intotdeauna are un zambet, pe fata. Nu este decat un self control. Stie sa se puna in valoare, se imbraca bine, are gusturi pentru podoabe. Se adapteaza in toate situatiile. Iubeste in asa masura ca sa faca placere, incat aceasta este in detrimentul linistii sale. NU este egoist, din contra, un egocentrist, un narcisian si cu tendinta sa te aprobe. Cateodata independent, alteori dependent, vrea sa-si traiasca viata, dar are un dar de intimitate care ingreuneaza situatiile. Exista un complex de vinovatie orice s-ar intampla, caci are mania de a se crede responsabil si chiar indispensabil; cu el raporturile sunt dificile, caci ii lipseste simplicitatea.
Sensibil, scorusul are gust pentru arta, ceea ce nu-l impliedica sa aiba un solid bun simt, dar iti trebuie mult timp sa-l descoperi sub aparenta lui de nestabilitate.
Este loial si onest, poti conta pe el. Este de asemenea si naiv si se lasa dus. In dragoste este plin de neprevazut. Da mult, dar si crede mult.
Admite in discutie mereu sentimentele lui, dar nu trebuie sa-l dezamagesti (inseli), nu va ierta niciodata, intervine ruptura. Mereu nelinistit, se complace in nesiguranta zilei de maine.
Cateodata are si o parte buna, sigura, vrea sa se casatoreasca. Viata sa sentimentala este foarte agitata. Foarte inteligent, ajunge scanteietor. Cu toate ca este ambitios, atinge rareori culmea.
Se lasa cuprins de viata in toate zilele (in fiecare zi aceste blestemate responsabilitati) care il impiedica sa zboare la inaltime.
Ca si alunul este putin magic. Va putea practica ghicitul cu succes, dar ii este frica. Acest dar ramane talent de societate.

Plopul
Un pesimist
4-8 februarie; 1-14 mai; 5-13 august

Decorativ, lung si extrem de frumos, plopul in general traieste rau, se lasa luat, se descurajeaza.
Timpul joaca un mare rol in viata sa. El ii apasa pe umeri. O singura influenta buna, poate sa-l scoata din angrenaj. Sa supravegheze ceea ce frecventeaza. Sa cerceteze bine locul unde vrea sa traiasca.
Totul poate sa-l lege.
Toate legaturile lui sunt favorabile dezvoltarii lui. Plopul crapa in mediu izolat (piere). Are nevoie de tovarasi, dar detesta promiscuitatea. Foarte sensibil in interior, adesea dezinvolt, plopul este pesimist. Sigur pare semet, dar este foarte greu sa se prefaca mult timp, sufera din cele mai mici lucruri, scoarta lui este zgariata fara incetare.
Este durerea ascunsa, dar la sfarsit ajunge sa se complaca in problemele lui si se delecteaza sa-si pastreze lamentarile pentru el. Pesimismul lui este o maladie cronica – viata este o afacere suparatoare. Cat este de curajos plopul si cum face fata tuturor plictiselilor sale! Curajos si orgolios. Nu are niciodata aerul preocupat. Il crezi adesea vesel si fara griji. Putin materialist si adesea lacom el este cateodata diabolic, abil ca sa castige bani si adesea aspru. Foarte organizat se gandeste la viitor (de la care nu asteapta nimic bun) si la viitorul urmasului. Rareori fericit in menaj pentru ca este prea sensibil (si prea independent) el ascunde toate problemele sale sub o influenta surazatoare. Pe scurt, isi trateaza partenerul cu incredere, nu va divorta decat rareori, daca asta depinde de el.
La ce-i bun? Foarte independent, nu suporta constrangerile.
Inteligenta lui este sublima, ea nu imbatraneste niciodata. Luciditatea lui si spiritul critic sufoca aspiratiile.
Neglijent si lenes, uraste munca fizica.
Viata ii este accidentata, dar va fi fericit prin copii.

Pinul
Un rafinat
19-28 februarie; 24 august-2 septembrie

Pinul este frumos, decorativ si rafinat, stie sa se puna in valoare. Iubeste casa, mobilele foarte frumoase, obiectele de valoare. Foarte important pentru decoratie, el traieste adesea intr-un cadru agreabil, fata de care nu se poate dezvolta. Sunt foarte rare cazurile cand nu reuseste sa-si organizeze acest cadru agreabil, caci el stie ce vrea si nu accepta viata asa cum vine.
El lupta si supune toate circumstantele vointei sale, nu este nimic in el trecator. Foarte curajos, suporta adversitatea cu capul sus, gustul lui de risc impreuna cu o mare indrazneala, n-are frica de nimic, fac din el un ins care merge inainte, arde totul si da foc padurii. El va reusi in orice situatie sau domeniu. Foarte rezistent, nu se lasa prabusit si iese din cele mai rele situatii. Este rapid si eficace. Cu toate ca este patruns, este bun tovaras, pinul nu este generos.
Isi iubeste prea mult confortul, este un egoist.
Nenorocirea altora nu-l atinge cu nimic, chiar daca i se face aluzie despre ea intr-o conversatie. Are o veritabila repulsie pentru tot ce este murdar (pentru el saracia este un defect), nu suporta sa i se vorbeasca de ea. Punctul vulnerabil este dragostea.
Foarte pasionat, pinul se aprinde si cand isi regaseste luciditatea este prea tarziu: a comis deja iresponsabilul si si-a angajat viata in problema respectiva.
Este un indragostit impulsiv, deseori inteligenta sa este lucida si organizata.
Este un fel de filozof, care-si pune filozofia sa in practica. Un organizator de asemenea care depune intotdeauna eforturile necesare, pentru a duce la bun sfarsit un lucru, si-l duce daca dragostea nu vine sa-i distruga acest frumos edificiu.
Puteti sa-i faceti confidente. El va iesi din incurcaturile sus mentionate.
Lemnul pinului este folositor femeilor.

Bradul
Un mistic
2-11 ianuarie; 5-14 iulie

De o frumusete severa si rece, bradul iubeste mai ales pariurile si bijuteriile, pe care le poarta, cu mare demnitate. Mai iubeste luminile cetoase (difuze), parfumurile, locuintele vechi si inmormantarile fastuoase. Cu toate ca poarta cateodata o boala cronica, el traieste pana la adanci batraneti.
Dificil, cu har si capricios, bradul ramane un singuratic chiar si in mijlocul multimii. Egoist, el are tendinta suparatoare de a nu se gandi decat la el. Putin influentabil, nu-si exprima decat rareori opinia si mai ales nu-i vorbaret. Nici vesel nu este. Dar mai ales este ambitios. Vrea neaparat sa reuseasca. In dragoste bradul nu este niciodata multumit. Este un certaret. El vrea sa primeasca totul si sa nu dea nimic. Si reuseste cateodata. Din nenorocire pentru el se intampla sa iubeasca cu pasiune si universul lui se darama.
Iata bradul nostru transformat intr-o torta arzatoare. Excesiv, nu are liniste in dragostea sa. Exceptional, inteligent, bradul are spiritul analizei, gust pentru studii. Dar reusitele scolare nu sunt totdeauna recompensate printr-o reusita materiala.
Ajunge sa exercite o meserie care nu are nici un raport cu gusturile lui. Este un scrupulos, un constiincios, un constant. Nu este un maratonist neinsemnat.
Bradul are adesea plictiseli. Chiar le iubeste, le atrage, le cheama, li se dedica cu deliciu.
Dificultatile lui sunt domeniul sau pe care il gaseste sublim. Poti conta orbeste pe el in orice situatie. El pastreaza intotdeauna credinta si aparenta caci fiind mistic a ales drumul sa planga in lumea asta, pentru a castiga eternitatea.

Chiparosul
Acest credincios
25 ianuarie-3 februarie; 26 iulie-4 august

Este mare si zvelt. Are tinuta, dar este un rustic, un taran. Trasaturile lui sunt fine, regulate, corpul lui este lung, dar solid, suplu, musculos.
Chiparosul se multumeste cu putin. El se da dupa imprejurari. El poate sa traiasca in orice conditii si sa fie fericit. Poate sa se lipseasca de cel mai elementar confort. Foarte precoce, el va zbura de tanar cu propriile lui aripi.
Chiparosul nu vrea sa reuseasca in viata, sa fie bogat sau celebru. Nu vrea decat sa fie fericit. El fuge de tot ce poate sa-i creeze dificultati, probleme. Iubeste plimbarile la tara, animalele, vanatoarea, pescuitul. Uraste singuratatea, ceea ce pare o contradictie. In consecinta se aranjeaza sa fie inconjurat de o familie numeroasa si traieste in bunavoie, ca intr-un trib.
Totusi nu este un sentimental. Este un rustic,cald, sever, si surazator, lenes si un tovaras amabil.
Tovarasia lui este linistitoare, cateodata prea mult. Iubeste sa-si faca siesta, sa viseze, si sa-si ia viata asa cum este. Pierdut in gandurile sale, adesea somnolent, este aiurit, refuza totdeauna discutiile si cu atat mai mult, certurile.
Nu este sigur, un luptator. Caracterul lui contribuie sa-l faca tovaras fermecator. Chiparosul este construit numai intr-o singura nota: fidelitatea. Este fidel dragostei sale, prietenilor, amintirilor si cand iubeste este pentru o viata.
Daca faceti parte dintre prietenii lui, nu ezitati sa apelati la el. Va veghea asupra voastra pana la moarte si dupa.
Inteligenta lui este sub forma de reflectie: iubeste meditatia. Viata lui va fi mai mult linistita si calma in mijlocul celor pe care ii iubeste, dar acei pe care ii iubeste, nu-l iubesc, caci trebuie sa marturiseasca, se cam plictisesc, cateodata, cu chiparosul.

Castanul
Un judecator
15-24 mai; 12-21 noiembrie

Este frumos in general si in acelasi timp decorativ, dar ii lipseste gratia si feminitatea.
Foarte viguros, nu se pleaca bolilor, le rezista bine, are nevoie de spatiu. Castanul are simtul dreptatii innascut, toate nedreptatile il revolta si este in stare sa se comporte cu violenta. Va avea si deceptii, caci putin abil, este dezbracat de cel mai elementar simt al diplomatiei si are darul sa supere oamenii (sa-i intoarca pe dos). El este prizonierul arborelui si al scoartei, va fi zgarcit. Va suferi si va fi deceptionat caci este sensibil si emotiv. Cateodata suplu si tenace, puritan, calare, pe moralul sau (cu toate ca este un senzual), cu toate ca are un surprinzator gust pentru confort, lux, ca sa nu vorbim de desfrau. Asupra acestui ultim punct se multumeste cu visuri erotice, caci este un refulat. Castanul pare un salbatic, nu este decat sensibil si nesigur de el in acelasi timp. Se pazeste de ceilalti. Are nevoie de dragoste, are o frica de a nu fi iubit, dar este foarte putin amabil. Toate aceste complexe se traduc printr-un gust morbid pentru monstruozitate. Atentie, la exces.
Moralitatea lui costa scump, cu toate acestea, prea anticonventional pentru a fi inteles de unii, insa nu lipsit de scrupule. S-ar zice ca-i place sa socheze. Cateodata, castanul are o parte prevazatoare si reuseste sa-si echilibreze bugetul (rezista tentatiilor).
Este avid de dragoste, nu va iubi decat o data. In consecinta isi va gasi greu fericirea.
Inteligenta concreta, bazata pe observatie. Cu toate ca este indemanatic, abil, precis, nu se opreste sa viseze. Este un filozof. Destinul castanului va depinde mai mult de altii decat de el. El se va deschide intr-un mediu favorabil, va pieri (decade) si va deveni ursuz in mijlocul celor care nu-l inteleg, ceea ce i se intampla deseori.

Curmalul
Este un optimist
9-18 februarie; 14-23 august

Este un arbore solid si musculos, larg si puternic.
O frumoasa planta, in sfarsit, dar rareori rasata. Se adapteaza in orice circumstanta. Sigur viseaza lux si confort, dar poate foarte bine, daca este necesar, sa doarma sub cerul liber. In rest, sanatatea ii permite sa se simta la indemana oriunde, ignora total cuvantul “timiditate”. Forteaza, decide, taie se impune. Foarte susceptibil, nu intelege glumele care se fac la adresa lui. Ii face placere sa epateze, sa fie centrul interesului: pentru a ceasta nu precupeteste nici un efort.
Inconstient de pericol, are darul sa se bage in situatii periculoase, caci este incapabil de cea mai elementara prevedere. Din fericire iese din ele cu maiestrie.
Orgolios, ambitios, generos, este un optimist inconstant.
El va crede ca toata viata este un “Mos Craciun”.
Acest optimism il conduce la imprudente in afaceri ca si indragoste. Este excesiv de nemasurat. Sub aparenta de tarie, este foarte influentabil. Ca si copii, martirii, si el isi da trupul si sufletul cauzelor care nu sunt de actualitate. Dezbracat de luciditate, el are intotdeauna dreptate, se incapataneaza sa faca ce crede el ca este bine. Influentabil, influenteaza de asemenea, sigur galvanizeaza.
Dispretuieste banii in asa masura, incat nu este intotdeauna corect.
Sentimental si foarte tandru, poate sa se ataseze pana la moarte, pana intr-atat isi face idee inalta despre dragoste.
In alte privinte, el considera o trecere de timp placuta. Foarte inteligent, are spirit de sinteza si decide cu o surprinzatoare rapiditate. Are instinct artistic foarte dezvoltat; o veche credinta spune ca este talentat, dotat pentru muzica, in orice caz are simtul ritmului. Nascut pentru aventura, va avea o viata profesionala insufletita, miscatoare.

Frasinul
Ambitiosul
25 mai – 3 iunie; 22 noiembrie – 1 decembrie

Frasinul are ramificatii. Agreabil la vedere lung, dezimvolt, putin stangaci, place foarte mult. Frasinului nu-i este usor sa traiasca, are un caracter vicios si exigent, vrea sa aiba totul la indemana si sa fie menajat, sa se gandeasca toti la el, sa traiasca cum ii place (adeseori in detrimentul altora) si nu face decat ce-i place sau nimic si cum este adesea boem, lumea nu-l suporta – isi bate joc de el. S-ar putea crede ca nu se poate conta pe el, ca este lipsit de vointa. Nu va inselati, nu are sange de nap in vinele sale.
Stie perfect ce vrea, dar mai ales ce nu vrea.
Este ambitios, in ceea ce priveste reusita lui ca si in ceea ce priveste fericirea lui. El a hotarat o data pentru totdeauna ca va fi fericit si este destul de egoist ca sa ajunga la ea fara incurcatura.
Egoist, dar si generos, imparte tot. Stie pe ce conteaza, in dragoste imaginatia ii este fidela, constanta, interiorizata. In acest domeniu, frasinul reuseste cel mai bine, stie ce sa aleaga. El cantareste pro si contra, casatoria lui este din dragoste, dar si din calcul.
Se inseala rareori si pune atata indemanare pentru a reusi sa traiasca in doi, ca reuseste de cele mai multe ori, dar aceasta nu este niciodata o nebunie. Inteligenta lui se bazeaza intru-totul pe intuitie. Are imaginatie, original, adesea nu este intelectual, din contra, ca si salcia, alunul si scorusul, este un ghicitor.
Ii place sa faca pe ghicitorul si de multe ori ii reuseste in acest domeniu, ceea ce ii creeaza o reputatie despre marea lui inteligenta. Frasinul va jongla cu soarta lui.
Este un arbore ce aduce noroc, stati in umbra lui, chiar daca va loveste putin peste picioare.

Teiul
Burghez instarit
11 -20 martie; 13 – 22 septembrie

Mare si frumos, teiul are tendinta sa se ingrase cu varsta. Are farmec si stie sa-l foloseasca. Stie sa impodobeasca pe oricine, caci stie foarte bine sa minta. Nebun dupa confort si siguranta. Teiul poate sa accepte totusi, orice conditii de viata.
Linistit, in aparenta, de asemenea un pic moale si putin las. Cateodata vesel si pesimist, teiul traverseaza prin viata. Oboseala, iata dusmanul lui. Oboseala si lenea, una completand-o pe cealalta.
Teiul are inaltimi si scaderi. Isi face visuri de mic burghez, aspira la stabilitate, se vrea plin de calitati burgheze si greseste. Poate sa-si faca iluzii.
Teiul are radacini adanci si tine la un arbore genealogic. Prin felul lui de a fi, conservator totusi, teiul este instabil la flatare, de care stie sa se serveasca, caci totdeauna este interesat (visul tau de securitate nestins). Plin de contradictie, cateodata aventuros si fricos, nervos, somnoros, sincer si ipocrit, este greu de inteles.
Foarte simpatic. Place la toata lumea si poate este o prostie, dar nu trebuie sa contezi pe el.
Cu toate ca este atat de inteligent, este total lipsit de luciditate si este incapabil sa se puna in locul altora.
Inteligenta lui este practica si tehnica. Este un lucrator ingenios si precis. Este un maniac.
Gustul lui pentru ordine este un subiect de gluma.
Pentru el parchetul lustruit, trasaturile stralucitoare, gulerele impecabile sunt totul. Daca isi gaseste corespondentul, teiul poate sa-si gaseasca echilibrul in dragostea conjugala, dar atentie este exclusivist.
Bine ingrijit, el va fi fericit si va avea copii multi si se va dedica lor.

Stejarul
O natura forte
21 martie

Stejarul este viguros si frumos. Frumusetea sa nu are nimic fragil. Nimeni nu simte nevoia de a proteja o femeie stejar, cu atat mai putin, stejarul masculin. Sanatatea lui este excelenta. Este o sansa fiindca detesta boala, vederea sangelui il tulbura. Stejarul nu este numai mare si puternic, ci si curajos. Intreprinzator, el este proverbial. Mai, ales el nu este nestiutor al pericolului si daca vreti sa stiti tot, este mai mult orgolios decat tenace, stejarul ajunge sa sfarseasca treburile intotdeauna.
Nu cedeaza niciodata. Atitudinea lui este intransigenta. Lipsa supletei de caracter il costa adesea scump. Va trebui sa faca eforturi de a fi diplomat. Foarte loial, stejarul respecta libertatea altora. Independent, nu suporta nici o contrazicere.
Amical, si ospitalier (in orele sale iubeste si primeste), credincios si puternic. Nu este asa intotdeauna in dragoste. Este inconstant, victima a dragostelor fulgeratoare succesive; crede de fiecare data ca este pe viata. Are o inima cruda.
Casatoria il va face mai rezonabil cu varsta.
Solid pe radacinile sale, stejarul nu iubeste schimbarile. Este un conservator. Cu toate ca serveste ocazional, nu este generos. Este egocentric. Nenorocirea altora (si mai ales burghezia) il lasa indiferent. Evitati sa-i vorbiti de ea.
Inteligenta stejarului este corecta si lucida. Are picioarele pe pamant.
Este un om de actiune, dar nu lipsit de intuitie.
Releuri magice se rotesc in jurul lui, cu semnul dreptatii. Stejarul este un arbore folositor. Are sansa, el se va ridica totdeauna din propriile sale radacini.

Maslinul
Un intelept
23 septembrie

Mai mult bondoc. Maslinul nu este lipsit de farmec. Cateodata mic, silueta lui este scunda, dar este in el ceva sculptural, la limita slabiciunii si a frumusetii. Predispus la reumatism, maslinul iubeste soarele si sufera imediat ce nu-l are in apropiere. Maslinul este un intelept, un pacifist, un linistit, detesta complicatiile existentei. El vrea sa traiasca in maniera lui, dar lasa pe ceilalti sa creada ca este asteptat fara sa intervina ceva. Este discretia insasi, in asa masura incat il crezi indiferent desi nu este, din contra, se poate face apel la el cand s-ar intampla, in parte fiindca stie sa se controleze, dar si pentru ca se crede ca este inutil sa se supere. Este seninatatea insasi, de o seninatate contagioasa. Cu toate ca este foarte bun si milos, este prea psiholog si singuratic pentru a se lasa luat in ras. Iubit, apreciat, stimat si mai ales respectat, maslinul nu va face niciodata un lucru de dragul de a-l face. El isi traieste viata sa luat sau lasat. Foarte tolerant, are simtul innascut al justitiei. El poate intelege, are darul de a se pune in locul altuia, aproape prea mult.
I se intampla de multe ori in dezinteresul lui superb, sa-si uite propriul interes, care va lasa urme, iar el accepta riscul cu luciditate. Putin gelos, in dragoste el respecta libertatea partenerului sau, cu toate ca sufera.
Ajunge de a face concesii care ii ranesc amorul propriu, in numele sfintei sale linisti.
Cu toate acestea nu este un slabanog si nici un resemnat. Poate fi un filozof foarte inteligent, maslinul reflecteaza foarte mult. Ii place sa citeasca, sa se cultive, sa se instruiasca. In mijlocul celor cu care traieste, ceilalti se pot astepta la glorie. Se va vorbi mult despre el dupa moartea sa, cu lacrimi in voce.
Are darul nemuririi. Din aceasta cauza, el iubeste moartea terestra si vorbeste de ea, fara indoiala el aspira la acea odihna eterna, care este pentru el culmea seninatatii. Arbore folositor, maslinul aduce fericirea si pacea.

Salcia
Aceasta melancolica
1 martie – 10 martie; 5 septembrie – 12 septembrie

Este frumoasa, dar trista salcia, cel putin, in aparenta. Este ceva in ea languros si incet, vulnerabil, care face farmecul ei mai ales daca este de sex feminin. Este plina de mister, o simti plina de amintiri din trecut, pe care nu ajunge intotdeauna sa si le limpezeasca.
Foarte senzuala, salcia iubeste caldura, parfumurile si apa. Stie sa profite totdeauna de prezent si nu lasa sa-i scape nici o bucurie. Nu va inselati asupra aerului ei dulce. In realitate este decisiva si brava.
Stie ce vrea, dar nu impune niciodata altora ceva. Are simtul innascut al libertatii. Nu are simtul de conducere, nici influenta. In realitate, melancolica pentru ca este poeta, iubeste frunzele toamnei si dragostele sfarsite, moarte. Cateodata nu este nici trista, nici descurajata, nici pesimista. Este o pretentioasa si are tendinta de a se crede de esenta superioara.
Foarte dificila, nu se adapteaza situatiilor, detesta compromisurile. Foarte buna actrita, stie sa se puna in scena si sa profite de aparente, de slabiciune.
In realitate este capabila sa se apere. Nu este o sentimentala, ci o romantica, ceea ce iubeste mai mult in dragoste, cu placere, fiind tarmurile, rocile, grotele, padurile intunecate. In ceea ce priveste placerea este avida, cu conditia sa fie imbracata in poezie. Poezia este alibiul ei, nu iubeste dragostea banala.
Salcia este inteligenta, abila, are foarte multa imaginatie si intuitie, deosebit psiholog si in acelasi timp ghicitoare, ea descopera gandurile altora si iubeste sa-si epateze anturajul. Viata salciei ar fi calma daca nu ar avea gust pronuntat pentru tradare. Ii place sa tradeze si sa fie tradata.
Suferintele dragostei fac parte din ea, iubeste, le atrage, le provoaca si se delecteaza cu ele si daca pretinde ca sufera, sa nu credeti un cuvant.
Ea se delecteaza.

Ulmul
Un moralist
12 – 24 ianuarie; 15 – 25 iulie

Este mare, bine facut si foarte frumos. La trecerea femeii, ulmul isi intoarce capul si este pacat de barbatii care nu au o vocatie Play- boy, caci ar reusi. Ei sunt frumosi si atragatori. Nu cauta sa-si puna in valoare fizicul avantajos. Sunt adesea neglijenti, dar poarta imbracamintea cu multa dezinvoltura.
Opriti-l din tinerete caci are tendinta de ingrasare odata cu varsta.
Ulmul se multumeste cu putin si nu-si complica viata.
Este calm si linistit. Incetineala este cel mai important defect. Latura sa moralista este cea mai importanta calitate. De o sanatate adesea fragila in ciuda aparentelor. Microbian, tendinta suparatoare de a-i scotoci interiorul, dar nu prea grav, in general. Pierdut de sincer, si de o franchete dezarmanta, ulmul are o mare incredere in bunatatea oamenilor.
Crede intotdeauna in cauzele pe care le apara si este convins ca dreptatea va fi recunoscuta in cele din urma. In consecinta, va fi disperat in caz contrar.
Ulmul se sileste sa-si faca familia fericita, desi considera ca nu asta este datoria lui. Indragostit fierbinte, nu este totusi pasionat, dar poate foarte bine sa faca dragostea durabila pana la nunta de diamant. Ulmului ii place sa comande si nu-i place sa se supuna. Uzeaza adeseori de influenta, este foarte abil in a manui oamenii. Adesea tiranic cu cel din apropiere si cateodata meschin, exigentele sale sunt proportionale cu dragostea pe care ti-o poarta. Suportati-l, va fi folositor. Este generos, dar sa se pazeasca de ideologii, caci se lasa usor prins de ele.
Patriot si sovin, entuziasmul lui ste o arma cu doua taiusuri. De o inteligenta vie, dar practica si concreta, ulmul are maini si spirit dibace. Are umor si umorul este cel care il avanseaza.
Viata sa este agreabila si fara istorii.
Este ceea ce isi doreste.


Artarul
Un creier
11 – 20 aprilie; 14 – 23 octombrie

Adesea ordonat, ingrijit ca persoana si cochet. Viguros si neobosit, rezista la toate. Foarte personal, rezervat si timid din fire, devine adesea indraznet, pana intr-atat este de curajos.
Iese foarte mult, ii plac cunostintele noi si primeste confidente. Sa nu va fie frica daca din intamplare i-ati facut o confidenta, nu judeca pe nimeni si nu repeta nimic, niciodata. Mai intai ca nu-l intereseaza sau aproape ca nu-l intereseaza ceea ce i-ati povesti. Artarul este ticsit de idei, adesea incisiv. Totdeauna la curent cu noutatile, artarul mesteca idei inalte, dar nu realizeaza nimic niciodata si cand din intamplare realizeaza vreun proiect acesta nu este din cele mai bune din nefericire.
Foarte satisfacut de spiritul lui larg (inaintat) doarme pe laurii lui... ofiliti. Adesea putin cinic, nu se teme de ce s-ar putea vorbi despre el, din contra: ii place sa se vorbeasca despre el si lasa sa atarne totdeauna in urma, un iz de scandal. Cateodata, cu toate ca-i place sa nu supere oamenii buni, este lipsit de incredere in el. Ii place sa fie inconjurat de oameni care il admira caci ii dau siguranta.
Artarul este adesea un spirit bolnav intr-un corp sanatos, sa aiba grija. Daca se lasa prins de cele mai mici excese, va sfarsi prin a se rostogoli in mocirla, cu deliciu.
Se impaca cu morala, dar aceasta nu-l va impiedica sa sufere. In dragoste, artarul este complicat. Satisfactia sa trece adesea din cauza unor ocolisuri straine. Nu spune nimic partenerului. Poate sa-i impartaseasca gusturile si sa-l faca fericit. Foarte inteligent, artarul are spirit de deductie.
Este un erudit autodidact acest intelectual al scolii de constructii, acest cerebral, in ciuda inteligentei nu este lipsit de imaginatie si nici de intuitie. Este complet.
Lucid si dotat. Cine poate sa spuna ce va fi viata lui? Interesanta sigur, fiindca are curajul sa fie el insusi.
Dar a fi tu insuti in societatea actuala, s-ar putea sa te coste scump.

Alunul
Magicul
22 – 31 martie; 24 septembrie – 3 octombrie

Adesea mic si plapand, nu prea are mina. Dar nu poti sa-l intalnesti fara sa te impresioneze inteligenta sa si fluidul care se degaja din el. Alunul nu exagereaza nimic, se multumeste cu putin si se adapteaza la toate formele de viata. Nu poti sa nu fii sensibil la farmecul lui magic, stie sa placa si sa se faca iubit cand vrea. Poate sa fie un generos, tolerant sau vatamator, diabolic. Totul in el este magic, un vrajitor. Va urez sa va iubeasca, caci se va zbate sa gandeasca pentru a va scoate dintr-un rau. Dar paziti-va daca nu aveti stima sa. Exista in el un spirit care vegheaza, gata sa execute ordinele.
In ciuda discretiei sale, alunul nu trece niciodata, neobservat. Profund original, s-ar putea zice ca ia totul invers. Nu este ca altii, sa iubeasca si sa urasca in acelasi timp. Abil sa-si ascunda gandurile secrete, alunul poate sa se puna in slujba binelui sau a raului. Te poti astepta la orice. Vindecator sau stricator al sortii, urmeaza cursul evenimentelor , fiti sigur, find constient chiar atunci cand face pe cretinul.
Se satura de aceasta atitudine si ii place sa rada de aceste calitati. In dragoste poate fi cel mai bun partener si diferit de la o zi la alta.
Daca aveti placerea riscului, jucati jocul.
Este pasionat, chiar daca nu este odihnitor. De o inteligenta subtila, intuitiva, pricepe tot si invata cu multa usurinta, avand impresia ca stie deja.
Nimeni nu poate spune ce va fi in viata sa depinde de ceea ce vrea. Nu este un ins obisnuit. Te poti astepta la orice, caci alunul are legaturi cu fantomele.

Carpenul
Estetul
4 - 13 iunie; 2 – 11 decembrie

Iata ca nu-si arata adesea farmecul. Frumusetea sa este rece. Este decorativ, maret, fara caldura. Cand este tanar, este adesea prea frumos pentru a fi adevarat, mai ales lipsit de adevar.Devine sofisticat, imbatranind. Isi pastreaza frumusetea cu ajutorul unui sever regim alimentar si cu gimnastica, caci este un carpen care se respecta. Carpenul este putin antipatic. Uraste tot: nimic nu-l intereseaza in afara de frumusete. Este un estet, un adept al perfectiunii, da importanta mai mult formei decat fondului.
El are un gust pronuntat pentru disciplina si supunere si pentru el si pentru altii. Adora sa faca parte dintr-o asociatie, sa poarte insigne si sa asiste la intruniri. Legiunea de Onoare sau orice decoratie celebra ii tulbura visele.
Pastreaza toata viata nostalgia decoratiilor, a uniformelor si aplauzelor. Carpenul ia foarte rar initiative si detesta responsabilitatea. Nu stie sa ia decizii. Ii este frica sa nu se insele si prefera sa se supuna regulilor.
Are simtul datoriei si vrea sa fie sublim. Cateodata reuseste sa fie, caci are simtul sacrificiului. Foarte strict in ceea ce priveste morala traditionala. Nu suporta abaterile in conduita si intr-adevar este putin inclinat sa iasa din drumul drept trasat si impus de generatiile trecute. Foarte conservator, nu suporta ideile noi si le lasa sa treaca.
Este un clasic. In dragoste este intru-totul cinstit si cateodata admirabil. Carpenul considera dragostea ca ceva foarte serios, care nu poate fi tratat cu usurinta.
Daca va avea de ales intre dragoste si datorie, alege datoria fara nici o indoiala.
Carpenul este inteligent, artist, intuitiv si atras de arte. Viseaza sa realizeze lucruri mari si cateodata isi realizeaza visurile.

Marul
Dragoste
23 decembrie – 1 ianuarie; 25 iunie – 4 iulie

Foarte rar de talie inalta, marul este placut la vedere, fermecator, intr-un cuvant, are pe vino-n coace, farmec si tandrete de vanzare. Pe scurt totdeauna gata sa rupi marul, te face sa te gandesti la dragoste, chiar el nu se gandeste la aceasta (ceea ce nu este foarte rar).
Marul este foarte sentimental, dar si un senzual, un erotic. Iubeste dragostea mai presus de orice, teoretic si practic, sa faca o casatorie fara pasiune, fara sa renunte la “a iubi” si sa fie iubit. Daca printr-o sansa da peste o partenera pe masura sa, este ideal. Marul este intotdeauna fidel dragostei, daca este conjugala, libera sau extraconjugala si asta pana la o varsta avansata. Este generos si cateodata chiar risipitor. Este incapabil de cel mai elementar calcul. Isi da camasa, isi imparte paltonul si traieste adesea inconjurat de paraziti pe care ii gaseste adorabili.
Marul este mai ales singuratic, nu se gandeste la ziua de maine – face adesea datorii.
Uita tot, rataceste lucrurile.
Este un filosof plin de farmec care nu cauta nici sa epateze, nici sa convinga, dar care pune pur si simplu filosofia sa in serviciul bucuriei de a trai.
Nu-l credeti prost. Este inteligent si cu putere de reflectie, are spiritul deductiei si al gustului pentru stiinta. Citeste tot ceea ce priveste stiintele.
Suma cunostintelor lui este surprinzatoare, dar el nu incearca sa epateze pe nimeni, ci sa-si satisfaca corpul si sufletul.
Iubeste un vin bun, apreciaza mangaierile, teoriile stiintifice, placerile acestei lumi ii par preferabile fericirii promise in alta lume. Facut pentru dragoste, viata sentimentala a marului este miscatoare, nelinistita, el se plictiseste in monotonia unei fericiri fara nori.
In sfarsit, aceasta fata simpla, acest baiat linistit, dar infierbantat, nu detesta complicatiile si certurile.

Fagul
Ingeniosul
22 decembrie

Inalt si frumos, fagul este in padurile din care se nasc nobilii batrani, aceia care se conserva bine si care fac totul sa-si pastreze infatisarea, supletea si coama lor (parul) cu ajutorul bauturii magice. Cochet si curat, fagul are o aliura de dandy.
Se imbraca cu grija, mai ales cand mijloacele ii permit (ceea ce nu va indrazni). Daca traieste intr-un mediu favorabil, fagul reuseste in orice, atat este de ingenios. Face proiecte (dar nu visuri) si le realizeaza.
Nimic nu-l opreste. Isi organizeaza minunat viata. Destul de interesant, cu toate ca este capabil de generozitate, stie sa-si echilibreze bugetul ca nimeni altul. Nu-i place sa imparta ceea ce ii apartine, cu toate ca sustine contrariul.
De la teorie la practica este o diferenta, sudoarea fruntii lui ii este scumpa, o economiseste. Este un barbat (sau femeie) cinstit, dotat cu solide calitati, nu lasa nimic la intamplare.
In dragoste, fagul nu are nici cea mai mica fantezie.
Atitudinea lui este conventionala, in ceea ce priveste fondul in tot cazul. Este un excelent sot. Vrea sa aiba copil, televizor color, sa petreaca vacante frumoase si intotdeauna mijloacele ii permit (face economii) o cabana la munte. Poate sa aiba o data sau de doua ori cate o aventura extraconjugala, La o varsta mai inaintata, pentru a-si pastra forma.
Forma este obsesia lui, vrea totdeauna sa probeze, lui sau altora, ca a ramas tanar, frumos si plin de ardoare.
Inteligent, are spirit de organizare si un bun simt reductibil. El pune credinta, toata inteligenta in serviciul binelui sau. Este un materialist, vrea sa fie bogat si daca este posibil si fericit.
Sa nu se nelinisteasca, se va imbata in prosperitate, va inota in urari si vecinii sai i se vor supun
e.

Mesteacanul
Un creator
24 iunie

Mesteacanul este fin si rasat, vioi, elegant, decorativ si putin suparator. Tovarasia lui este foarte cautata si agreabila, de vizitat. Nu este el cel care va va dezechilibra bugetul, printr-o masa prea copioasa. Mesteacanul este sobru si putin puritan. Nu este “un oarecare” caruia sa-i placa sa rada, sa bea, sa cante. Defectul lui este vulgaritatea. Castigul este ultima lui preocupare. El nu ezita sa tempereze intrigile. Mesteacanul este mai ales lipsit de snobism. El va iubi sa traiasca, sa faca ceva, dar se acomodeaza oriunde daca-l lasi sa traiasca linistit. Caci nu trebuie sa va inselati asupra aparentei lui fragilitati. Mesteacanul este un adevarat calau al muncii. Mesteacanul nu este un indragostit pasionat, dar sentimental in orele lui de relaxare (care sunt rare) si credincios. El isi va face convivul fericit.
Se va casatori, in cele mai dese cazuri, din distractie, dar nu o regreta decat rareori.
Inteligenta mesteacanului este imensa. Poate sa inventeze si sa-si inchipuie totul. Este un creator.
Spiritul lui de sinteza, imaginatia sa, forta lui creatoare, ajutate de puterea de munca, poate sa-i deschida toate portile, poate sa intreprinda orice si sa reuseasca mai ales in domeniul artistic. O singura scadere – nu este sociabil si nu stie sa se prefaca. Contractul cu femeia nu-i influenteaza afacerile.
Mesteacanul va fi fericit, caci placerile spirituale nu-i vor fi niciodata refuzate.
Ce-si doreste el, in concluzie: o casa, o inima si o biblioteca. Acest creator creeaza cu placere, dar nu este un ambitios.

Nucul
Lunaticul
21 – 30 aprilie; 24 octombrie – 12 noiembrie

Este frumos, rafinat si un pic pretios pentru ca-i lipseste naturaletea, face pe bine – crescutul. In realitate este un timid periculos. Nucul este plin de contradictii. Capricios si cu un caracter urat, agresiv si un pic crud. Este un generos, cu idei largi, ospitaliere.
Daruieste si retrage dragostea si prietenia, rand pe rand, fara ratiune si logica. Cateodata cinstit si necinstit, credincios sau necredincios (inconstant). Nu sti niciodata pe ce picior “dansezi” cu el. Este un lunatic. Fiti prudenti cu el.
In dragoste, ca si in prietenie, riscati sa mergeti din surpriza in surpriza, dar nu va veti plictisi niciodata.
Mai ales, nu va culcati fara grija la umbra lui.
O superstitie pretinde ca umbra nucului este distrugatoare. In tot cazul, nu este odihnitoare. Nu o cautati daca nu sunteti in stare sa rezistati influentei sale.
Va face din dumneavostra un sclav.
Inteligenta nucului este universala. Este calculat si adesea, in acelasi timp, un machiavelic.
Este un strateg general.
Poate fi stralucitor pentru a-si fascina anturajul, poate fi tacut pana la a fi suparator. Destinul sau este adesea exceptional.
Nucul va avea foarte multi dusmani si foarte multi prieteni. Va avea foarte multe riscuri, stie sa placa si nu va accepta niciodata compromisurile.
Este un ins inchis, singuratic si personal, un pic sadic. Nucul nu va da inapoi de la nimic pentru ca sa-si asigure reusita, caci nu-l inghesuie scrupulele.
Daca nu-si va lua precautii va putea s-o sfarseasca la... umbra, ceea ce va fi suparator.
.................................................................................................................................................................................
Dragoste
Berbec: (21.03 – 20.04)
Cer inalt si senin deasupra dragostei dvs.
Aceasta perioada va face deosebit de sensibil la farmecul sexului opus – si reciproc. Acest fapt, conjugat cu un context promitator, nu poate decat sa prezica o viata afectiva bogata si fericita, indeosebi pentru primele doua decane. Paralel, Berbecii nascuti in aprilie sunt energic stimulati de stapanul lor, Marte, care reannoieste ardoarea pasiunilor lor. Daca sunteti un Berbec nascut in martie, e perioada cea mai propice pentru implinire afectiva: incepand cu aceasta luna prezenta lui Jupiter in cerul dvs. va face sa straluciti si anunta un fericit concurs de imprejurari. Multi Berbeci solitari vor intalni sufletul – pereche in jurul lui 8 aprilie si vor trai momente romantice de neuitat in jur de 16 aprilie. Daca apartineti celui de – al doilea decan, energia dvs. sexuala va fi stimulata in mod deosebit iar magnetismul dvs. va fi pur si simplu irezistibil. Se intrevede nasterea sau renasterea unei pasiuni: veti impartasi emotii intense cu alesul inimii dvs. In ceea ce-i priveste pe nativii ultimului decan, incepand cu 13 aprilie Marte ii conecteaza la 100.000 de volti: spiritul lor innascut de cuceritor va fi stimulat. Dupa o posibila intalnire, o arzatoare pasiune fizica s-ar putea naste transformandu-se in sentimente profunde.

Taur: (21.04 – 20.05)
Intalniri amoroase si un dialog fructuos.

Pentru Taurii din ultimul decan, perioada norocoasa este prima saptamana a lunii mai: ascultati bunul sfat al lui Venus si adunati ganduri pozitive si binevoitoare pentru a anula tensiunile incepand cu 12 mai. Totusi nu e imposibil ca debutul si sfarsitul perioadei sa ameninte stabilitatea si armonia cuplului dvs.: furtunile uraniene busculeaza mai mult sau mai putin toate domeniile vietii dvs. Taurii din aprilie vor avea totusi posibilitatea sa gaseasca un teren armonios de dialog si de complicitate, ceea ce ar trebui sa-i ajute in ceea ce priveste imbunatatirea situatiei materiale. Pentru al doilea decan, saptamana dintre 12 si 19 mai va fi cea mai propice intalnirilor si complicitatiilor sentimentale. Dar, nu aceasta este prioritatea, dvs. sunteti preocupat sa va rezolvati problemele si, daca veti observa ca nu reusiti sa faceti fata, apelati la un prieten.

Gemeni: (21.05 – 21.06)
Nativii primului decan se vor simti in al saptelea cer intre 7 si 17 iunie.

Gemenii solitari nu vor ramane astfel multa vreme, iar ceilalti vor vedea reanflorind fericirea inceputurilor relatiei lor. In jurul zilei de 8 iunie organizati o mare sarbatoare; succesul e garantat. Pentru nativii celui de – al doilea decan ar fi indicat sa nu se lase intunecati de o posibila disputa in jur de 15 iunie. Va veti regasi starea de bine intre 17 si 20 iunie si veti impartasi din nou sentimente pasionale si o dorinta aprinsa. In aceasta perioada, dragostea va preocupa cel mai mult, dar intr-un mod romantic, plin de tandrete. Deveniti mai preocupati si straduiti-va, atat cat este posibil, sa nu va impartasiti gandurile anturajului. Pentru nativii ultimului decan (dinainte de 16 iunie), luna incepe cu un cer mohorat in privinta dragostei: absenta, separare, frustrare, o distanta de netrecut va separa de fiinta iubita. Dar nu va dura: veti regasi o frumoasa complicitate in jur de 20 iunie sau veti intalni o alta persoana interesanta care va va frapa la prima vedere. Profitati de o calatorie pentru a fi pe placul partenerului dvs. Incercati sa comunicati generos, bland, pentru a restabili armonia cu partenerul.

Rac: (22.06 – 22.07)
Fiti mai putin suspiciosi!

Prima saptamana a perioadei se anunta agreabila pentru primul decan, care va fi deosebit de incantat de raporturile cu anturajul in general si de cunostintele feminine in special. Nativii necasatoriti pot fi fericiti, pentru ca sageata marii iubiri este atintita spre inimile lor. Nu faceti mari schimbari in modul cum aratati, caci ati putea soca un posibil partener. Restul lunii, in schimb, nu anunta atractii remarcabile. Venus devenind ostil pentru cel de-al doilea decan incepand cu 7 iulie: o perioada de distantare fata de persoana iubita si de mai putina sociabilitate, de asemenea, caci susceptibilitatea dvs. naturala e exacerbata. Reflectati la atitudinea dvs. critica in aceasta perioada si stapaniti-va accesele de furie sau de gelozie. Nativii care apartin celui de-al treilea decan vor dispune de o luna in care dorinta de tandrete va fi esentiala. Nu va privati de la iesirile in aer liber si abordati un stil mai putin critic. De asemenea, nu va neglijati parintii, care asteapta mai mult de la dvs. si pe care i-ati cam uitat in ultima vreme. Incercati sa mentineti un echilibru intre familie si serviciu, pentru a nu isca discutii. Supravegheati cu atentie aceste aspecte si sigur veti fi relaxati, iar problemele nu va vor apasa.

Leu: (23.07 – 23.08)
Un mars triumfal pentru dvs.!

Vestile sunt mai curand bune pentru aceasta perioada. Venus va priveste cu prietenie, semanand blandete, zambete si armonie in relatiile dvs. de vecinatate si de fratie si in general in raporturile cu cei apropiati. Totusi, inceputul perioadei poate fi deceptionant, daca sunteti nascut in jurul datei de 2 august, sau agitat, daca apartineti ultimului decan – desi, in acest caz, izbucnirile se vor potoli pentru a lasa loc unor sanatoase decizii comune. A doua saptamana a lunii se anunta ideala pentru primul decan, care isi implineste dorinta de apropiere, nevoia lui de un ideal romantic si gustul pentru relatii durabile si folositoare. Norocul si stralucirea vor binecuvanta aceasta relatie, aparent idilica. Leii nascuti in al doilea decan, in jur de 2 august, vor vedea o pasiune aprinzandu-se sau vor ajunge la o reconciliere pasionala; in orice caz, va veti simti inaltat la cer. Pentru ultimul decan, a doua jumatate a lunii ramane la fel ca primele zile: cu Uranus, revirimentele brutale ale situatiei nu sunt niciodata excluse si ele vor servi la reajustarea atitudinii dvs., la orientarea catre un nou punct de pornire. Dar gratie lui Saturn, nu va va fi greu sa pastrati ceea ce trebuie si sa faceti astfel incat hotararile luate sa fie respectate in timp.

Fecioara: (24.08 – 22.09)
Apreciati-va propriile calitati!

Trecerea lui Mercur favorizeaza intalniri pentru primul decan, si faciliteaza dialogul si contactele cu celalalt in general. Schimburile vor fi mai mult cerebrale decat tandre sau complicate. Al doilea decan va avea parte de discutii agitate la mijlocul perioadei, chiar de conflicte nedeclarate, ceea ce e mai putin confortabil; va fi cel putin momentul sa clarificati lucrurile. Fecioarele din ultimul decan sunt amenintate de Saturn cu o viata dificila. Traversati o etapa austera si greoaie, cand singuratatea pare a fi etapa obligatorie spre noi alegeri. Unii traiesc o separare, altii o reanalizare profunda a lucrurilor. Nu e momentul asadar pentru fleacuri, ci pentru exigente de autenticitate, stabilitate si de angajament. Pentru moment, multumiti-va sa va faceti ordine in trecut, inainte de a fi gata pentru un nou episod al vietii.

Balanta: (23.09 – 23.10)
Relatii afective pline de pasiune.

Aceasta perioada aduce un Soare puternic in viata dvs. sentimentala, lucru valabil in special pentru primul decan si al doilea decan, nativii din aceste perioade, pot vedea orizontul lor luminandu-se si largindu-se. Sunteti foarte seducator. Primul decan traieste o pasiune ideala si infloreste deplin intr-o relatie frumoasa. Pasiunea este prezenta in viata nativilor celui de-al doilea decan, care ar putea trai o regasire pasionala. Pentru ultimul decan, el va trebui sa astepte pana ce Venus va traversa aceasta zodie pentru a beneficia cu adevarat de acest eveniment cosmic de invidiat. In aceasta perioada, indeosebi prietenia va fi onorata. Relatia cu partenerul va fi durabila si va veti stradui sa pastrati echilibrul. Comunicarea este buna, fapt care va motiveaza actiunile si va da incredere in ceea ce intreprindeti.


Scorpion: (24.10 – 22.11)
Apreciati micile bucurii ale vietii!

In viata personala se intrevad furtuni si uragane. Nu aveti de gand sa cedati nici un milimetru, iar daca partenerul adopta aceeasi tactica, “atacul e cea mai buna aparare”, atunci... Unele persoane isi vor aminti de fostul iubit, uitand ca a face de doua ori aceeasi greseala e adevarata prostie. Nativii acestei zodii vor reusi sa treaca peste cateva obstacole, constrangeri sau obisnuinte, iar pe de alta, veti avea ocazia sa va angajati intr-o relatie stabila, durabila, pe baza sanatoasa. Din fericire, prietenii sunt aproape , indeosebi pentru ultimul decan, care ar putea vedea o prietenie transformandu-se intr-o legatura mai tandra in prima saptamana. Daca simtiti ca pasiunea dvs. este din ce in ce mai puternica, nu ascundeti acest lucru, fiindca persoana iubita va fi capabila sa va aprecieze sentimentele.

Sagetator: (23.11 – 21.12)
Exemplul altora aduce noroc.

Climat dulce si agreabil pentru nativii acestei zodii desi Venus pune accentul pe prietenie. Pentru primul decan o prietenie poate inflori si va putea sa se transforme intr-o legatura mai tandra. E in orice caz perioada visata pentru a intalni noi persoane: relatiile se vor naste sub o stea norocoasa. Sunteti sfatuiti sa folositi transparenta si simplitatea. Va simtiti bine in propria piele, insa aveti grija sa ridicati moralul si celor din jur. Sunteti intr-o buna dispozitie si nimic deosebit nu va umbri idila pe care o traiti si nici relatiile cu colegii. Sagetatorilor din ultimul decan, Saturn le-ar putea aduce o deceptie sau chiar o separare in prima saptamana: e o perioada de bilant, de clasificare. Gratie complicitatii cu Mercur, veti ajunge la o intelegere prin dialog. De dvs. depinde sa-l cultivati, sa-l provocati.

Capricorn: (22.12 – 20.01)
Vacanta va sporeste farmecul.

Desi intalnirile sunt mai curand favorizate in aceasta perioada, primele doua decade traverseaza o perioada de calm deplin in privinta inimii – sau chiar o retragere in sine mai mult sau mai putin frustranta. Nativii necasatoriti vor avea momente cand se vor gandi la o aventura, dar pana la urma vor reusi sa realizeze ca persoana de langa ei le este alaturi. Este o perioada cand multe prietenii se vor consolida sau se vor oficializa. Planeta Venus va indeparteaza de ceilalti si va sporeste latura nesociabila, ca sa nu mai vorbim de tendintele dvs. catre mizantropie. Ultimul decan, desi si el e contrariat de Venus, va profita totusi de o perioada insorita, indeosebi daca are sansa de a fi in calatorie. Venus il face intr-adevar deosebit de sensibil la farmecele exotice. De asemenea, daca faceti parte din ultimul decan si sunteti casatoriti sau aveti o legatura stabila ar trebui sa dati dovada de mai multa prudenta. Fiti mai draguti, mai tandri daca doriti sa mentineti bunele relatii de cuplu. Abtineti-va de la critici si exprimati-va deschis daca ceva va nelinisteste. Aratati mai multa toleranta cu prieteni si familia, caci vor fi foarte sensibili la ce veti face.

Varsator: (21.01 – 19.02)
Prietenul vechi face cat doi noi.

Marilyn Monroe spunea: “Nici cea mai spectaculoasa cariera nu te poate incalzi in noptile reci.” Nu il respingeti pe cel pe care il iubiti, fiti mai blanzi, mai rabdatori. Vreti sa fiti admirati, vreti seri romantice cu sampanie si lumanari? Spuneti deschis acest lucru celui iubit. Perioada arata un soare puternic in viata sentimentala a primelor doua decane (cu un usor semn de intrebare la inceputul perioadei pentru cei nascuti intre 27 si 31 ianuarie, care par sa-si puna probleme profunde in privinta validitatii relatiei lor). Pentru ultimul decan, viata de cuplu pare destul de agitata si izbucnirile sunt probabile, dar va pot ajuta la limpezimea situatiei si la un nou inceput.

Pesti: (20.02 - 20.03)
Mici probleme de comunicare.

Nativi din februarie, nu petreceti luna aceasta in solitudine: aveti nevoie de compasiune, de interesul fata de celalalt, de motivatiile si dorintele lui, care au de altminteri tendinta sa va conduca. Fiti disponibil, dar totusi nu uitati prea mult de dvs. insiva. Pentru al doilea decan aceasta perioada va fi foarte tensionata pe planul relatiilor de familie: nu calatoriti in cuplu... decat daca ati decis sa spargeti buba o data pentru totdeauna. Nativii casatoriti vor avea ocazia sa flirteze cu persoane atragatoare. Sunteti foarte populari si va va face placere acet lucru, insa temperati-va sau veti dezamagi pe cineva special. Faceti-va timp si pentru prieteni, caci se simt neglijati. Aceleasi probleme de comunicare afecteaza si ultimul decan al nativilor din pesti. Totusi prima saptamana a perioadei va fi cam frustranta, celalalt nedaruindu-va ceea ce asteptati de la el. Iata mai curand o perioada de petrecut in singuratate daca vreti sa evitati crizele. Cu toate astea profitati de harul cu care va inzestrat natura, acela de a citi gandurile.

............................................................................................................................................................................................................................

FAMILIE

Berbec (21.03 – 20.04):
Reusiti sa faceti multe lucruri utile familiei daca lasati deoparte, pentru o vreme, propriile dorinte. Este perioada in care ar fi bine sa tineti cont de parerile partenerului de viata, lasandu-l si pe el sa conduca. Caminul dvs. va deveni astfel un model de armonie si confort.
Taur (21.04-20.05):
E posibil ca parintii sau rudele mai varstnicesa solicite mai multa atentie din partea dvs. Va trebui sa revizuiti relatiile in cadrul familiei, privindu-le cu alti ochi. Sunteti capul familiei si cei care nu accepta asta o vor simti pe pielea lor. In relatia cu partenerul de viata sunteti porniti pe hotarari radicale, ii urmariti orice miscare, minut cu minut, pas cu pas. De ce sa iasa in oras fara motiv? Mai bine sa stea acasa cu dvs.
Gemeni (21.05 – 21.06):
Ce poate fi mai placut decat serile petrecute in compania parintilor, a sotului/sotiei? Relatia cu sotul/sotia, va trece oricum pe primul plan. Important e ca cei din familie sa va simta aproape. Atunci ei vor fi dispusi sa va ierte pentru faptul ca aveti prea multi prieteni, ca stati mult la serviciu peste program. Spre sfarsitul perioadei , relatiile familiale devin armonioase.
Rac (22.06 – 22.07):
Sunteti atat de abili, incat cei din familie nici nu observa ca fac absolut tot ce le cereti. Iar dvs., ca niste adevarati dresori, doar vegheati ca ordinul sa fie executat corect. Va asteapta o viata de familie armonioasa. Singura nemultumire poate aparea din cauza unei probleme gospodaresti: curatenie – generala, mutat sau zugravit neterminat la timp. In schimb, puteti apela cu succes la o ruda influenta, care va ofera sprijinul in rezolvarea acestei probleme.
Leu (23.07 – 23.08):
In aceasta perioada aveti o multime de planuri privind decorarea locuintei, sunteti foarte activi si aveti suficienta energie pentru toate sferele vietii. Evitati excesul de zel in educatia coppilor, nu insistati ca indicatiile dvs. sa fie indeplinite urgent si intocmai. Prea multa autoritate ii poate supara pe cei dragi.
Fecioara (24.08 – 22.09):
In aceasta perioada sunteti iarasi vioara intai in familie. Cei dragi sunt incantati de intelepciunea si generozitatea dvs. Fiecare isi gaseste un loc sub aripa dvs. ocrotitoare. Relatia cu sotul este calma datorita prezentei copiilor, contactului cu rudele. Evitati discutiile delicate, fiti mai concilianti unul cu celalalt. Un secret de familie scos la lumina poate avea efecte nedorite.

Balanta (23.09 – 23.10):
Nu porniti batalii pe toate fronturile. Gasiti-va un locsor de odihna si relaxare – ar putea fi chiar caminul dvs. Daca doriti sustinere, apelati la rude. Dar lasati la usa privirea de gheata si tonul autoritar.
Scorpion (24.10 – 22.11):
Daca nu poti schimba cursul evenimentelor, schimba-ti atitudinea fata de ele – iata deviza acestei perioade zodiacale. Atitudinea si sentimentele dvs. fata de cei dragi sunt puse la incercare. Intrebati-va ce va doriti de fapt si ce anume faceti sub impulsul momentului.
Sagetator (23.11 – 21.12):
Nu le aratati celor din familie ca sunteti capabili sa faceti totul singuri. Va puteti trezi ca vi se urca in cap si considera ca asa si trebuie sa fie. Puneti-i la munca: careti ca toti sa se ocupe de gasirea unui iubit pentru pisica Miti sau sa gaseasca fotografii potrivite pentru ramele moderne pe care le-ati cumparat. Cei dragi vor intelege ce e mai bine sa faca ce le-ati cerut decat sa-si consume energia in certuri.
Capricorn (22.12 – 20.01):
Chiar daca este perioada cand pe primul plan se afla sentimentele fata de persoana iubita, pentru o fericire deplina nativii acestei zodii trebuie sa aiba relatii cordiale cu familia si mai ales cu copiii. Acordati atentie atat educatiei, cat si timpului lor liber. Organizati o mica petrecere in familie.
Varsator (21.01 – 19.02):
De obicei Varsatorii cauta sa evite treburile casnice. Acum, pe post de inger pazitor, constatati cat de multe puteti face pentru cei dragi.
Pesti (20.02 – 20.03):
Relatia cu partenerul de viata are de suferit nu doar din pricina comportamentului dvs. prea “libertin”, ci si pentru ca le dati copiilor prea multa libertate. Nu este exclus sa fie sustinut si de rudele mai in varsta . Rezultatul: oricum va trebui sa deveniti mai seriosi.

................................................................................................................................................................................

CARIERA / BANI

Berbec (21.03 – 20.04):
In aceasta perioada veti dori sa cheltuiti mai mult decat va permiteti, dar... nu va mai ajung banii pentru ceva important. Scopul cheltuielilor pot fi placerile, distractiile. Astrele va recomanda sa nu cumparati obiecte scumpe.
Taur (21.04 – 20.05):
In aceasta perioada situatia dvs. financiara e cam neclara. Nu vi se spune un “nu” categoric, ci dimpotriva, vi se promit multe. Deocamdata insa, bugetul nu se grabeste sa creasca, cel putin pana la mijlocul perioadei, desi va bucurati de prestigiu in randul partenerilor de afaceri.
Gemeni (21.05 – 21.06):
Veniturile familiei din prima parte a perioadei vor fi mai mari decat cele din partea a doua. Fie ca apelati la relatiile dvs. de serviciu, fie surplusul e adus de ceilalti membri ai familiei, bugetul va creste. Relatiile de la serviciu vor fi insa cam tensionate. In situatiile dificile e bine sa discutati cu sefii, de preferinta intre patru ochi. Situatia de la serviciu poate fi legata de relatia dvs. cu cei din familie – sotul/sotia sau parintii pot deveni gelosi pe munca dvs., careia ii acordati prea mult timp.
Rac (22.06 – 22.07):
Racii nu sunt mana sparta, dar tentatia unui lucru de calitate (o o fusta, o bluza, un costum, un accesoriu etc.) depaseste dorinta de a face economii.
Leu (23.07 – 23.08):
Aceasta perioada nu va aduce neplaceri de ordin financiar. E vorba doar de unele intarzieri. Fie ca dvs. nu veti intra in posesia banilor la timp, fie ca cel care trebuia sa vi-i dea a avut unele probleme. Totul va reveni la normal. Punctul nevralgic il constituie relatia cu seful. Daca sunteti orgoliosi si vreti sa obtineti totul rapid, ar fi bine sa fiti precauti in aceasta perioada . Insistentele dvs. pot fi interpretate gresit.
Fecioara (24.08 – 22.09):
Cum sa faceti ca munca sa va placa, iar salariul sa va motiveze? Insa chiar daca apar unele propuneri tentante, aveti indoieli si le refuzati pe rand, asa incat nu veti gasi un serviciu care sa va satisfaca. Mai ales ca problemele din familie se aduna intr-o asemenea masura, incat nu va mai ganditi la o schimbare a locului de munca.
Balanta (23.09 – 23.10):
Oricat ar fi de tentant, nu dati vrabia din mana pentru cioara de pe gard. Nu va grabiti sa plecati de la locul de munca si nici nu va asumati prea multe responsabilitati. Vi se reaminteste ca aveti de achitat o datorie si oricat ar fi de greu, strangeti cureaua si inapoiati datoria. Va puteti baza doar pe sprijinul celor dragi. Ei va intind o mana de ajutor.
Scorpion (24.10 – 22.11):
Credeti, dar verificati – iata deviza dupa care trebuie sa actionati in aceasta perioada zodiacala. Va trebui sa verificati in cele mai mici amanunte absolut toate actele, dar la chitante si bonuri de casa, pana la bilete de calatorie si deconturi de deplasari. E posibil sa apara falsuri sau nereguli.
Sagetator (23.11 – 21.12):
Nu e cazul sa faceti exces de zel. E suficient sa va indepliniti obligatiile. Incercati sa va abtineti de la cumparaturi prea mari. Acum e mai bine sa economisiti.
Capricorn (22.12 – 20.01):
Daca doriti, puteti organiza o petrecere pentru toata lumea, cheltuind ultimii bani. Cu cat mai des primiti musafiri si va bucurati de viata, cu atata va vor creste veniturile. Conform zicalei: “Ce dai se intoarce insutit.”
Varsator (21.01 – 19.02):
Nu e momentul sa cereti marirea de salariu. Daca veti fi modesta, veti fi apreciata si vi se va oferi totul pe tava.
Pesti (20.02 – 20.03):
Aveti grija ca, ocupati fiind cu picnicuri si petreceri, sa nu uitati cu totul de viata profesionala. Uneori, tocmai la iarba verde, intr-o atmosfera mai putin protocolara se pot rezolva cu usurinta cele mai dificile probleme de serviciu. Nu uitati ca unii dintre colegi pot deveni invidiosi pe fulminanta dvs. ascensiune in plan profesional. Desi dvs. ati actionat cu mult tact si acuratete in urmarirea scopului pe care vi l-ati propus, lor li se pare ca sunteti pe nedrept favorizata de soarta. Ei sunt gata sa reanvie unele nemultumiri mai vechi. Nu incercati sa-i contraziceti, ascultati-i cu atentie si tineti cont de acest lucru. I naceasta perioada aveti sansa unor castiguri mari. Important este sa va planificati corect bugetul.

.................................................................................................................................................................................

Astro-VIP
VIP BERBEC
Eddie Murphy (3.04.1961, SUA)

Edward Reagan Murphy a fost crescut de mama sa, ramasa vaduva in foarte scurt timp de la casatorie, si de tatal sau vitreg. Talentul i-a fost recunoscut inca de la 15 ani: atunci a inceput sa joace, in cluburi pentru tineret, scenete scrise chiar de el! N-a trecut mult pana sa fie remarcat de impresarii din show-biz care aproape ca s-au batut intre ei pentru a ajunge sa-l reprezinte! Pe marele ecran si-a facutprima aparitie in 1982, alaturi de Nick Nolte in filmul “48 de ore”. De atunci a continuat mereu sa urce in toate topurile posibile, ajungand sa fie platit cu peste 10 milioane de dolari pentru un film.
VIP TAUR
Cher (20.05.1946, SUA)

“ Do you belive in love after love?” Se pare ca in functie de raspunsul la aceasta intrebare, pe care si-o pune Cher intr-unul din cantecele sale, se poate sti daca esti un invingator sau nu... Cher a fost si este una dintre cele mai puternice femei. O gluma, care la inceput a circulat in lumea show-biz-ului, a devenit cunoscuta de toata lumea. La intrebarea: “Cine supravietuieste unui razboi nuclear?” raspunsul corect este: “Sobolanii si... Cher!” Sigur ca stie si ea gluma pe care o stie o lume intreaga. Si o bucura! E semn ca toti ii recunosc forta si incearca, la randul lor sa fie puternici. Pana la urma, totul e sa invingi!
VIP GEMENI
Annette Bening (29.05.1958, SUA)

Orice nas isi are nasul! Iar “nasul” lui Warren Beatty. Cel despre care se spune ca i-a intrecut pe Don Juan, in ceea ce priveste numarul de femei pe care le-a cucerit, a devenit un sot tandru si iubitor. Annette si Warren au cinci copii: Kathlyn, nascuta in 1992, Benjamin, nascut in 1994, Isabel in 1997 si Ella Corinne in 2000. Cu Warren Beaty s-a cunoscut in 1991 la filmarile pentru “Bugsy”. S-au casatorit imediat dupa ce a ramas insarcinata (sarcina a costat-o rolul lui Catwoman din Batman Returns (1992), acesta fiindu-i incredintat in aceste conditii lui Michelle Pfeiffer.
VIP RAC
Pamela Anderson (1.07.1967, Canada)

Frumoasei canadiene i-a suras norocul la un meci de fotbal: un cameraman a avut ideea sa filmeze cateva cadre din public si sa le proiecteze pe ecranul gigantic al stadionului in pauza meciului. Imaginea Pamelei Anderson a facut furori! Incredibil, dar adevarat! Aceasta intamplare a stat la baza succesului ei. S-a casatorit cu Tommy Lee in 1995, au doi copii impreuna, dar a divortat in 1998. A mai existat un mic episod in care au fost impreuna, inainte de a se desparti definitiv. Uneori e greu sa treci peste anumite lucruri fara sa te intorci la ele pentru a te convinge ca decizia de a le parasi a fost corecta...
VIP LEU
Jacqueline Kennedy (28.07.1929, SUA)

Dupa studii la Vassar si Sorbona, Jacqueline Bouvier s-a angajat la CIA in 1952, apoi ca fotograf la un ziar din Washington. In 12 septembrie 1953 s-a casatorit cu senatorul John F. Kennedy. In 1957 li se naste primul copil, Caroline. In 1960 John F. Kennedy devine cel de-al 35-lea presedinte american si in acelasi an se naste cel de-al doilea copil, John F. Kennedy Jr. In 1963 au avut un al treilea copil, care a murit la scurt timp dupa nastere. Cea mai trista zi insa avea sa urmeze... In 22 noiembrie 1963 sotul ei, John F. Kennedy, a fost impuscat la Dallas. S-a recasatorit apoi cu milionarul grec Onassis. A murit in 19 mai 1994.
VIP FECIOARA
Keanu Reeves (2.09.1964, Liban)

Poreclit Zidul, pentru felul in care juca hochei, Keanu Charles Reeves s-a nascut la Beirut, in Liban, iar numele lui inseamna in hawaiana “briza racoroasa dinspre munte”. Keanu a fost mereu un singuratic. Nu a avut legaturi prea stranse cu nici unul dintre tatii sai vitregi (mama sa s-a casatorit de doua ori), iar pe tatal sau natural, nu l-a contactat niciodata. Ales de revista “People” drept unul dintre cei mai frumosi 50 de oameni, Keanu este adulat ca actor de o lume intreaga. De la “ Johnny Mnemonic” la “Reactie in lant” si de la “Speed” la “Matrix“ a dovedit ca e departe de a-si atinge limitele...
VIP BALANTA
Catherine Zeta-Jones (25.09.1969, Marea Britanie)

O femeie care stie ce vrea! Si-a facut o cariera la Hollywood, a reusit sa-l cucereasca pe Michael Douglas! “Masca lui Zorro”, alaturi de Antonio Banderas, a facut ca o lume intreaga sa-i recunoasca frumusetea! Incet-incet a demonstrat ca e o buna actrita, iar in anul 2003 a castigat Oscarul pentru rol secundar, cu rolul din “Chicago”. Cu Michael Douglas are doi copii si unul dintre cele mai bune contracte prenuptiale! Se pare ca a ales bine, caci Michael Douglas a declarat ca a venit momentul sa stea acasa si sa vada de copii, dorinta lui fiind sa-i lase nevestei lui cat mai mult timp pentru se ocupa de cariera. Asa sot, da!
VIP SCORPION
Leonardo di Caprio (11.11.1974, SUA)

Cand mama sa, insarcinata fiind, admira lucrarile lui Leonardo Da Vinci de la Galeriile Uffizi, a simtit o lovitura puternica a viitorului ei copil. Atunci a hotarat ca, daca va fi baiat, ii va pune numele Leonardo. Dupa o asemenea intamplare, se pare ca o cariera artistica era ceva de la sine inteles. In 1993 apare alaturi de Robert de Niro si de Ellen Barkin in “This Boy Life”, iar in 1995, il interpreteaza pe Rimbaud in “Total Eclipse”. Succesul abia urmeaza. In 1996 are rolul principal in superba ecranizare moderna a lui Buz Luhrman a piesei shakespearine “Romeo si Julieta”, iar in 1997, rolul principal din mult oscarizatul “Titanic”.
VIP SAGETATOR
John Malkovich (9.12.1953, SUA)

Raul irezistibil – acesta e John Malkovich! Din 1976 a inceput sa joace pe scenele din Chicago alaturi de prietenul sau Gary Sinise, un alt actor de exceptie. In 1984 a aparut pe Broadway, alaturi de Dustin Hoffman, in “Moartea unui comis-voiajor” si si-a facut debutul pe marele ecran cu filmul “Locuri in inima”. Pentru acest prim rol a fost chiar nominalizat pentru Oscar pentru rol secundar. Urmatoarele lui filme: “Menajeria de sticla” si “Legaturi periculoase” (in care a jucat alaturi de Glenn Close si Michelle Pfeiffer), i-au crescut cota. Este fara indoiala irezistibil, chiar daca rolurile sale nu sunt dintre cele pozitive!
VIP CAPRICORN
Denzel Washington (28.12.1954, SUA)

Tatal sau era preot penticostal, iar mama cosmeticiana. Si-a dorit o cariera in jurnalistica si s-a inscris la Universitatea Fordham. Dar mai tarziu s-a inscris la American Conservatory Theater. Si bine a facut! Cariera sa actoriceasca a devenit rapid una de succes! Dar a reusit sa-si valorifice si experientele anterioare. De exemplu, in “Dosarul Pelican”, unde apare alaturi de Julia Roberts, joaca rolul unui jurnalist. Duce o viata linistita in Los Angeles, alaturi de sotia sa si cei patru copii ai lor. Este unul dintre actorii afro-americani care a ajuns sa fie platit cu peste 10 milioane de dolari pentru un film. O performanta, nu?
VIP VARSATOR
Clark Gable (1.02.1901, SUA)

Nimeni altcineva nu ar fi putut sa-l interpreteze pe Rhett Buttler din cel mai bun film al tuturor timpurilor. “Pe aripile vantului”! Era unul dintre putinii actori care stiau sa-si exprime masculunitatea si cu ajutorul unor cuvinte mai tari, fara ca acestea sa sune vulgar! Cu toate acestea stia sa iubeasca delicat, frumos, pana la capat. Atunci cand sotia sa, Carole Lombard, a murit intr-un accident de avion, a plecat imediat la locul accidentului incercand sa o gaseasca, iar dupa inmormantarea ei s-a inrolat pentru a lupta in cel de-al Doilea Razboi Mondial.
VIP PESTI
Aidan Quinn (8.03.1959, SUA)

Sensibil pana in varful unghiilor, Aidan Quinn pare a percepe si cele mai mici detalii si a da importanta oricaror cuvinte. Pare a fi genul care nu vrea sa raneasca pe nimeni, dar care poate fi ranit foarte usor. Poate ca tocmai acesta a fost motivul pentru care, desi a fost ales sa joace rolul lui Iisus Christos in “Last Templation of Christ”, la izbucnirea controverselor legate de acest film, a renuntat la noi, iar producatorii au fost nevoiti sa caute destul de mult pana sa-l gaseasca pe Willem Dafoe ca sa-l inlocuiasca! La fel de sensibil pare a fi si rolul sau din “Legendele toamnei”, in ciuda ipostazelor mai dure pe care le impune rolul...